Politik

DF kræver forbud imod religiøs hovedbeklædning som del af 2025-plan

Et forbud mod religiøs hovedbeklædning skal være en del af 2025-planen, hvis det står til Dansk Folkeparti.

Står det til Dansk Folkeparti, skal der skal indføres et forbud mod religiøs hovedbeklædning i folkeskolen. Og nu gør partiet ønsket til en del af de forhandlinger om 2025-planen som fortsætter i dag i Finansministeriet. 

Partiets udlændingeordfører Martin Henriksen betegner forslaget som et krav og uddyber:

- Forbuddet vil gælde for både lærere og elever, og det gælder al religiøs hovedbeklædning. Et diskret kristent kors er ok, en lille davidstjerne eller en halvmåne i halskæden kan også gå. Det er det markante tørklæde, vi går efter. 

- Vi vil stå vagt om de danske symboler

Forbuddet mod religiøs hovedbeklædning skal ses som et opgør med en udvikling, der deler den danske befolkning op i et 'os og dem', mener Martin Henriksen. 

- Danmark bliver et mere og mere muslimsk land, og det er ikke positivt set med vores øjne. Tørklædet er med til at dele befolkningen op i os og dem, og signalerer derudover en afstandtagen til det danske samfund, og de værdier som Danmark hviler på, siger udlændingeordføreren.

Forslaget kommer i forlængelse af de fem ønsker til udlændingestramninger, som Dansk Folkeparti annoncerede ved partiets sommergruppemøde.

Her foreslog partiet en permanent grænsekontrol, en straksbehandling af asylansøgere på grænsen, repatrieringsplaner i stedet for integrationsplaner, en fjernelse af retten til optjening af dagpenge og en udtrædelse af de internationale konventioner.

Forslag går stik imod Liberal Alliances ønsker.

Gennem de seneste uger har spændingerne mellem særligt Liberal Alliance og Dansk Folkeparti truet med at sprænge blå blok frem mod forhandlingerne om 2025-planen. Og Dansk Folkepartis ønske stryger ikke ligefrem Liberal Alliance med hårene:

- Det er på ingen måde Liberal Alliances politik. Vi er ikke tilhængere af lovgivning på det her område. Hvis en skolebestyrelse beslutter sig for et forbud mod religiøs beklæding på deres lokale skole, så synes vi i Liberal Alliance omvendt heller ikke, at politikerne skal blande sig i det, siger partiets retsordfører, Christina Egelund.

Det er finansminister Claus Hjort Frederiksen (V), der sidder for bordenden, når han klokken 12.00 vil orientere Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og de Konservative om regeringens udlændingeudspil i 2025-planen.