Politik

Zenia Stampe: Jeg kunne være en fremragende integrationsminister

Zenia Stampe mener selv, at hun vil blive en god integrationsminister, hvis rød blok vinder magten efter næste folketingsvalg.

Direkte adspurgt om hun kunne blive en god integrationsminister svarer hun prompte 'ja'.

- Jeg tror, at jeg kunne være en fremragende integrationsminister, siger Zenia Stampe i programmet Lippert - Et walk and talkshow.

Zenia Stampe er i dag blandt andet værdiordfører for det Radikale Venstre. Hun har siddet i Folketinget siden 2011 og har især blandet sig i debatten omkring flygtninge og indvandrere.

- Der er brug for en dialog om, hvad der er okay, og hvad der ikke er okay. Jeg tror ikke på, at man kan integrere ved at dæmonisere. Det er tillid og ægte dialog, der skaber integration - men hvor man også tør tage fat på det, der er svært, siger Zenia Stampe.

Zenia Stampe: Jeg får nok ikke lov

På Facebook har Zenia Stampe over 65.000 følgere. Og Zenia Stampe deler ofte vandene, når hun blander sig i debatten.

- Jeg ved godt, at mine modstandere vil sige, at 'du vil jo bare tillade alt'. Nej, det vil jeg ikke. Jeg vil gerne beskytte vores majoritetskultur og slå et slag for ligestilling, men jeg tror, at man gør det bedst i øjenhøjde, siger Zenia Stampe.

Zenia Stampe ved godt, at det nok ikke er realistisk, at hun får nøglerne til integrationsministeriet af Socialdemokraternes formand Mette Frederiksen, hvis de vinder næste valg.

- Jeg tror ikke, at jeg får lov til det (at blive integrationsminister, red.) af dem, som vi skal samarbejde med. Men jeg tror faktisk, at jeg ville være god til det, siger Zenia Stampe i TV 2 NEWS programmet 'Lippert - Et walk and talkshow'.

I dag er det Venstres Inger Støjberg, der er integrationsminister.