DF'er politianmeldt efter udlændinge-tale

DF'eren Cheanne Nielsen er blevet politianmeldt for racisme efter blandt andet at have sagt, 'at udlændinge sviner, voldtager og dræber' i en tale.

- Hvorfor skulle udlændinge klare sig selv, nu hvor de har krav på husly og lommepenge fra staten, så snart de kommer hertil? De sviner, de svindler, de stjæler, de voldtager og de dræber. De mishandler Danmark, mens mor og far har for travlt med at skændes inde på Borgen.

De kontante ord kom fra Cheanne Nielsen i en tale på Dansk Folkepartis landsmøde i sidste uge.

Mange blev forargede over talen, og én person blev så forarget, at hun nu har politianmeldt Cheanne Nielsen for racisme.

Bliver helt bange

Det er Mille Stockner fra Høje Taastrup, der står bag anmeldelsen og en underskriftsindsamling, der i skrivende stund har flere end 6000 underskrifter.

- Jeg har gjort det, fordi de her udtalelser var rigtig rystende. Jeg bliver helt bange over, at folk kan være så hadefulde og generaliserende. Det løb mig koldt ned ad ryggen at se, siger hun til TV 2.

Mille Stockner har tidligere været opstillet til kommunalvalg for Enhedslisten, men hun meldte sig ud af partiet for et halvt år siden.

Cheanne Nielsen, der er menigt medlem af DF, har efter talen trukket lidt i land og sagt, at hun burde have sagt 'mange' udlændinge i stedet for at antyde, at hun talte om dem alle. Men det er ikke godt nok for Mille Stockner.

- Det gør det ikke meget bedre at sige 'mange'. Jeg køber den ikke, det var sikkert bare fordi, toppen i DF har sagt, at den lige var streng nok, siger hun.

DF-formand Kristian Thulesen Dahl var da også ude med meldingen om, at udtalelserne var alt for voldsomme.

Vil sige fra over for retorik

Mille Stockner har indsendt sin anmeldelse tirsdag morgen og har ikke hørt fra politiet endnu.

- Jeg ved ikke, om det nytter noget med anmeldelsen, men det rejser en debat. Den politiske retorik er skredet voldsomt til højre, og det er vigtigt at sige fra over for.

Men selvom det umiddelbare mål med anmeldelsen er at skabe debat, understreger Mille Stockner, at hun håber på en dom til Cheanne Nielsen.

- Det ville ikke gøre mig ondt i hjertet, hvis hun fik en racismedom.

TV 2 har uden held forsøgt at få en kommentar fra Cheanne Nielsen.