Politik

Thulesen Dahl: Hvad i alverden er det, der sker på Christiansborg?

Valgtrommerne buldrer videre på Dansk Folkepartis årsmøde i Herning. Og baglandet melder sig klar til valgkamp.

Med titelmelodien til Titanic i en instrumnetal version var scenen sat til Dansk Folkepartis årsmøde i MCH Herning Kongrescenter.

Ikke, at der er nogen stor krise i Dansk Folkeparti. Partiet er gået lidt tilbage i målingerne, og det har også tabt nogle medlemmer siden sidste år. Næ, krisen er i blå blok. Og med fredagens kategoriske afvisning af at lægge stemmer til de topskattelettelser, som Liberal Alliance drømmer om, har partiformand Kristian Thuelsen Dahl ikke nedtonet valgtonernes buldren. 

Og det gjorde han da heller ikke i sin tale til landsmødet. 

- Er I klar til valg, spurgte Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl som det første salen. 

- Jaaaaaa, svarede de over 1.300 deltagere prompte. 

Det kan ende med et valg, understregede Kristian Thulesen Dahl.

- Når vi ser på den helt aktuelle situation i den politiske verden, så er det godt at holde sig klar. Der er jo faktisk krise på Christiansborg. Det vender jeg naturligvis tilbage til, sagde han.

Det 'kæmpe' problem topskat

Som sagt, så gjort. 

- Nu har jeg jo så ad bagvejen nærmet mig det, jeg lovede at vende tilbage til. Den aktuelle situation på Borgen. Krisen. Lad os da så tage den! For hvad i alverden er det, der sker?

- Når man lytter til den politiske debat i de her måneder, så kunne man jo tro, at Danmark ikke har mere alvorlige problemer, end om de danskere, der hver tjener millioner af kroner om året, skal have en skattelettelse eller ej, sagde han og fortsatte:

- Man kunne godt få den tanke, at verden er fredelig, grænsen sikret og Danmark solidt forankret økonomisk, socialt og for al fremtid. Eneste lille knast er, at hver 10. dansker skal betale 15% ekstra i skat af den del af deres løn, der ligger over knap en halv million kroner, sagde han om striden i blå blok.

Der kommer ikke en aftale i dette efterår, hvor Dansk Folkeparti medvirker til Liberal Alliances ultimative krav om, at topskatten sænkes med 5 procent for alle, der betaler topskat. Det kommer ikke til at ske

Kristian Thuelsen Dahl (DF), partiformand

Det ærgrer ham, lagde han ikke skjul på. 

- Nu står vi så her i dette efterår og har højspændte diskussioner om, hvem der er mest stålsat, hvem der blinker først og om ultimatummer. Det ér altså ærgerligt! Og det er specielt ærgerligt, når det fjerner fokus fra det, der virkeligt betyder noget for fremtiden, sagde han.

- Det kommer ikke til at ske

Kristian Thulesen Dahl skar meldingen fra fredag ud i pap: 

- Der kommer ikke en aftale i dette efterår, hvor Dansk Folkeparti medvirker til Liberal Alliances ultimative krav om, at topskatten sænkes med 5 procent for alle, der betaler topskat. Det kommer ikke til at ske.

Salen kvitterede med halvt minut langt stående bifald.

- Hvis denne kendsgerning så betyder, at Liberal Alliance vil udløse et folketingsvalg, må de så gøre det. Men vi må nu have håndteret denne elefant i lokalet. Vi skal have den fastlåste situation – krisen på Christiansborg – løst. Der er så mange udfordringer for vort land, der presser sig på og som lige nu afventer en tudetosset diskussion om topskat.

- Kræver det så et valg, må vi tage de 3-4-5 uger, det tager. I Dansk Folkeparti frygter vi bestemt ikke et folketingsvalg. Tværtimod. Det er ikke et problem i et demokratisk land som Danmark at tage et folketingsvalg, når tingene er kørt fast på Christiansborg, lød det fra Kristrian Thuelsen Dahl.

- Så jeg spørger igen: Er I klar til valg?

- Jaaaaaa, svarede salen igen.