DF’er fra talerstolen: Udlændinge sviner, svindler, stjæler, voldtager og dræber

Debatten på Dansk Folkepartis årsmøde handlede blandt andet om udlændinge - og her blev tingene sagt råt for usødet.

Udlændingedebatten fyldte nok engang i debatten, da landsmødedeltagerne fik ordet på Dansk Folkepartis årsmøde.

Mange af medlemmerne er godt tilfredse med, at det siden regeringsskiftet er blevet til mere end 30 stramninger på asyl- og udlædingeområdet. Men det er ikke alle, der lader sig nøje med det.

En af dem, der luftede sin utilfredshed, var Cheanne Nielsen, der er delegeret fra København.

- Hvorfor skulle udlændinge klare sig selv, nu hvor de har krav på husly og lommepenge fra staten, så snart de kommer hertil? De sviner, de svindler, de stjæler, de voldtager og de dræber. De mishandler Danmark, mens mor og far har for travlt med at skændes inde på Borgen, tordnede hun fra talerstolen.

- Giv migranterne et par kondisko

Udlændingene formår også at blive hængende frem for at rejse hjem igen, konstaterede hun.

- Enten leger de gemmeleg, når det er tid til at tage hjem igen, eller også skriger de ”vi vil ikke hjem, for konventionerne siger, at vi godt må blive heroppe”, sagde hun.

Giv i stedet migranterne et par kondisko. Hvis de kan gå hele vejen herop, så kan de også gå hjem igen

Marlene Harpsøe (DF), folketingsmedlem

Og apropos hjemsendelser, så kom partiets erhvervsuddannelsesordfører i Folketinget, Marlene Harpsøe, med et nyt og billigt forslag.

- Der rapporteres nogle gange om vanskeligheder ved at sende afviste asylansøgere hjem. Det er meget, meget dyrt, når rejsen foretages med fly. Vi spilder utrolig mange politiresurser på det. Så kære årsmøde, jeg har en meget bedre idé. Giv i stedet migranterne et par kondisko. Hvis de kan gå hele vejen herop, så kan de også gå hjem igen, sagde hun til store klapsalver fra salen.

Henriksen: Jeg ville ikke have formuleret mig sådan

Dansk Folkeparts udlændingeordfører Martin Henriksen var ikke til stede i landsmødesalen under debatten, men forelagt citatet fra Cheanne Nielsen lægger han luft til udtalelsen. 

- Jeg ville ikke lige have formuleret mig sådan. Man skal ikke sige, at det er "alle" og generalisere på den måde, men det er udtryk for den frustration, der er. Den kommer frem på forskellig måde, og det her er måske ikke den mest elegante, siger han.

Nu siger du selv, man ikke skal generalisere. Det er vel ikke alle udlændinge, der er kriminelle og ikke vil bidrage til det danske samfund?

- Der er nogen, der gerne vil Danmark, og som også gør en fornuftig indsats. Men der er også udlændinge, som er kriminelle, og som samtidig er på offentlig forsørgelse, siger Martin Henriksen.

Får det her konsekvenser for hende?

- Jeg synes, det var en udmærket tale, og jeg tror ikke, den får nogen konsekvenser. Nogen gange går folk lidt langt i deres udtalelser, men så er det altså heller ikke værre, siger han.

SF: Hun må være fuld af had

Det er SF's gruppeformand Jacob Mark ikke helt enig i.

- Jeg ved ikke, om det er mit SF'ske jeg, der tænker, at en kvinde som Cheanne, der kan stille sig på talerstolen og sige sådan noget, må have en grund til at være så vred og bange. Hun må have oplevet noget, der har ændret hendes syn på andre mennesker til at være fuld af had. Uanset hvad er det dybt bekymrende, og det er ganske enkelt forkert. Langt de fleste af de mennesker, der kommer fra andre lande til Danmark, kommer og opfører sig ordentligt, er gode medmennesker og lever et ganske normalt liv ligesom alle os andre, skriver han på Facebook.