Politik

Hjort: Twitterpolitikerne mangler fokus på politik

Finansminister Claus Hjort efterlyser, at unge politikere kan skue ud over egen facebookprofil. I stedet bør de fokusere på politik, lyder kritikken.

Unge politikere på Christiansborg har for travlt med at opdatere Twitter og Facebook, og så bør de bruge mere tid på at tale med mennesker uden for Christiansborg.

Det siger Finansminister Claus Hjort Frederiksen i Søren Lipperts Walk and talkshow på TV 2 NEWS. 

- Jeg har været partisekretær i 16 år, og dér lagde jeg vægt på, at jeg kunne træde ud af rollen som politiker og ligesom kigge ind. I politik bliver man jo ofte forblændet af sine egne synspunkter. Og man kan kun se verden fra ens egen synsvinkel, og alle de andre er idioter, lyder det fra Claus Hjort Frederiksen.

Og det kan ifølge ham være en farlig faldgrube i politik, fordi man derved let kan misforstå de sande realiteter. I stedet har han brugt tid på også at tale med mennesker uden for Slotsholmen. 

 - Hvis du kun er en del af det politiske, så mister du nogle gange overblikket, lyder det fra Finansministeren. 

Er der meget af det på Christiansborg i dag, synes du? At politikere har mistet den dér forbindelse til, hvad der foregår uden for Christiansborg?

- Nu skal jeg jo være varsom med, hvad jeg siger. Dels fordi jeg er Finansminister, og dels fordi jeg er gammel. 

Der er vel ikke noget galt med nogen af delene?

- Nej, men så bliver man også gammelklog. Og tænker: De unge dér, fri mig for det, lyder det fra den 69-årige Finansminister. 

For mange er for optagede af facebook

- Jeg synes lidt, at der er for mange, der er for optagede af, hvordan deres personlige profil er. Dér sidder under møder og opdaterer Facebook og Twitter med smarte kommentarer. Der mangler ligesom den dér nærhed og koncentration om, at vi har et problem. Frem for at sidde og reagere på alt muligt, siger Claus Hjort Frederiksen.

En mand, der med knap 4700 følgere på Facebook, også er én af de mindst likede politikere på de sociale medier. Og det har han ikke tænkt sig at lave om på.

- Jeg er godt klar over, at det er sådan en gammelmands, bedrevidende indstilling til det, for det foregår jo nok på en anden måde i dag, end den måde jeg opererer på. Men jeg kan godt savne den nærhed. Og dér synes jeg, at det dér Twitter og og Facebook ligesom er et filter, der kommer ind imellem, lyder det fra Claus Hjort Frederiksen i Lippert - Et walk and talkshow.