Politik

Ellemann om DF-trussel: Spændende hvad de siger næste gang

Venstre har forstået, at der er uenigheder i blå blok om topskatten, siger politisk ordfører.

Konflikten i den borgerlige lejr i Folketinget fortsætter.

Fredag aften skriver DR, at Dansk Folkeparti – som ellers har sat en ære i ikke at komme med ultimative krav – nu endegyldigt fastsår, at Dansk Folkeparti ikke kommer til at indgå en aftale om at lette topskatten med fem procent, sådan som Liberal Alliance ellers kræver.  

- De kan lige så godt på forhånd vide, at vi ikke ender med en aftale, hvor topskatten bliver sænket med fem procentpoint hele vejen op, som de har gjort til et ultimativt krav, siger Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl til DR.

- Jeg tror, budskabet er ved at være forstået

Trods uenighederne om topskatten får det ikke regeringen til at ryste på hånden.

- De egentlige forhandlinger er slet ikke begyndt endnu. Nu synes jeg, man skal se på hele planen og ikke bare på det ene punkt, partierne fokuserer så meget på. Det er mægtigt spændende, og det giver en masse gode historier i medierne, men vi skal jo også have en god aftale for Danmark, siger partiets politiske ordfører Jakob Ellemann-Jensen til TV 2.

Jeg tror, man skal have været gravet ned i en jordhule for ikke at forstå det. Det har vi ikke været.

Jakob Ellemann-Jensen (V), politisk ordfører

Hvad er din melding til de andre partier i blå blok, der bruger meget krudt på at drøfte uenighederne i pressen?

- Jeg tror snart, budskabet er ved at være forstået. Jeg tror, man skal have været gravet ned i en jordhule for ikke at forstå det. Det har vi ikke været. Så lad os nu bare forhandle ovre hos Claus Hjort Frederiksen.

Skiftende meldinger fra DF

Jakob Ellemann-Jensen bemærker, at meldingerne fra netop Dansk Folkeparti har været lidt forskellige de seneste dage.

- Onsdag mente Dansk Folkeparti, at man skulle have en blå aftale. Torsdag mente man, at man skulle have en aftale mellem Venstre, Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti. I morges forstod jeg, at man ville diskutere topskat, og nu forstår jeg, at man vil ikke vil diskutere det alligevel. Det bliver spændende, hvad der kommer i morgen fra Dansk Folkeparti.

Det ser ret kaotisk ud?

- Nu synes jeg måske, man skal besinde sig lidt. Jeg forstår godt, at forskellige parter har behov for at markere hvor man står henne, men nu tror jeg ikke, der er nogen i kongeriget, der er i tvivl om hvor de forskelige partier står.

Dansk Folkeparti holder årsmøde i Herning denne weekend. TV 2 dækker årsmødet tæt her og på TV 2 NEWS.