Politik

DF-ultimatum: Ingen 2025-aftale før Liberal Alliance bøjer sig

Kristian Thulesen Dahl dropper sit eget princip om aldrig at stille ultimative krav - vil ikke gå med på LA's krav.

Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, optrapper nu konflikten i blå blok med et opsigtsvækkende ultimatum til Liberal Alliance, skriver DR. 

Thulesen Dahl bryder sit eget princip om aldrig at stille ultimative krav og fastslår nu endegyldigt, at Dansk Folkeparti ikke kommer til at lave en aftale om at lette topskatten med fem procentpoint for alle. 

Samtidig melder DF-formanden sig reelt ud af forhandlinger om regeringens 2025-plan, indtil LA-leder Anders Samuelsen bøjer sig og opgiver at komme til forhandlingerne med ultimative krav og trusler om at vælte regeringen. Hvis topskattestriden skal ende med valg, så kan valget lige så godt komme nu, mener Kristian Thulesen Dahl. 

Kan lige så godt fremprovokere valg

- De kan lige så godt på forhånd vide, at vi ikke ender med en aftale, hvor topskatten bliver sænket med fem procentpoint hele vejen op, som de har gjort til et ultimativt krav, siger han. 

- De må gøre op med sig selv, om de mener det, og så kan de ligeså godt fremprovokere folketingsvalget nu. 

- Vi er aldrig kommet til forhandlingsbordet med ultimative krav, men denne her situation er så ekstraordinær, at vi bliver nødt til at trække en streg i sandet, siger partiformanden før weekendens DF-årsmøde i et interview med DR Nyheder. 

Liberal Alliances leder, Anders Samuelsen, undrer sig over DF-udmeldingen: 

- At have et ultimativt krav om, at der er nogen af de andres partiers mærkesager, der ikke må opfyldes, det synes jeg faktisk er meget usædvanligt. Vi har jo sagt, at vi er villige til at forhandle om alt det, der må komme fra Dansk Folkeparti, siger han.