Politik

Claus Hjort om DF-melding: Det er rimelig dramatisk

Når samarbejdspartnerne i blå blok siger, at de regner med et sammenbrud i 2025-forhandlingerne, så skal det tages alvorligt, mener Finansministeren

- Det er klart, at det er rimelig dramatisk. Men der er jo ikke andet at gøre for mig end at prøve. Det nytter jo ikke at jeg siger: ”Nå, det er jeg sgu ked af” og så slutter det, siger Claus Hjort Frederiksen i TV 2 NEWS programmet, Lippert - Et walk and talkshow.

Finansministerens reaktion kommer efter at Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, i dag har meldt ud, at han ikke tror på, at partierne i blå blok kan blive enige i efterårets forhandlinger af 2025-planen.:

- Jeg tror ikke at politik på den måde, når det er på det her plan vi taler om, at det er noget taktisk om man så må sige. Det er noget de har talt om i partierne og derfor er det noget de mener, siger Claus Hjort Frederiksen.

Han understreger samtidig at han fortsat håber på en aftale med blå blok, men at det er en ”show-stopper” når Liberal Alliance melder ud med ultimative krav:

- Der har politik jo ændret sig, på en eller anden måde. Man ville jo aldrig før i tiden sige, at ”vi vil ikke sætte os ind og forhandle, som Liberal Alliance, siger Claus Hjort Frederiksen.

Spørgsmål: - Har du nogensinde været ude for at der kommer et parti ind til bordet med pistolen trukket og siger: ”vi vil have det, eller så skyder vi”?

- Nej, det har jeg ikke. Det har jeg faktisk ikke, siger Claus Hjort Frederiksen.