Politik

Skatteminister kræver 692 millioner i erstatning: IT-gigant rystet

Skandalen med inddrivelsessystemet EFI udløser kæmpekrav mod firmaet, der har udviklet det.

Skatteminister Karsten Lauritzen (V) vil kræve 692 millioner kroner i erstatning fra firmaet KMD, der er it-leverandør til Skat.

Det sker som følge af Skats problemer med det kuldsejlede inddrivelsessystem EFI, som automatisk skulle inddrive borgernes gæld til det offentlige.

Det skriver Børsen.

Onsdag sender skatteministeren en stævning til KMD, som leder det konsortium, der har udviklet EFI.

- Skats inddrivelse har ikke fungeret i en årrække. Noget af ansvaret ligger hos Skat, og det tager Skat på sig. Men efter Skatteministeriets og Kammeradvokatens vurdering ligger der også et ansvar hos it-leverandøren KMD. Der er simpelthen ikke leveret som aftalt, og det har haft store konsekvenser, siger Karsten Lauritzen til Børsen.

Erstatningsbeløbet omfatter alle investeringer til udvikling af EFI.

Kalder sagen urimelig

KMD er ifølge Børsen "rystet" over at blive stævnet for næsten 700 millioner kroner.

- KMD er stærkt forundrede over stævningen. Den er urimelig, men vi imødeser at få sagen afklaret i retten, da det er vores vurdering, at vi har en særdeles god sag, skriver firmaets juridiske direktør, Mark Skriver Nielsen, til TV 2 Business.

EFI-systemet skulle have været færdigt i 2007, men først i 2013 var det oppe at køre.

Men perfekt blev det aldrig. Statsrevisorerne kritiserede således gentagne gange systemet. I september sidste år besluttede skatteministeren at lukke systemet. Det betød, at staten måtte vinke farvel til 14 milliarder kroner i gæld til det offentlige.