Politik

Naser Khader: Jeg er bekymret for mine børns fremtid

Et kig ud i fremtiden gør ikke Naser Khader rolig. Personlige erfaringer har gjort ham bekymret for sine børns fremtid.

Et liv med PET-vagter i hælene og trusler på livet har gjort den konservative politiker Naser Khader bekymret for fremtiden. Det fortalte han mandag aften i Søren Lipperts Walk and talkshow på TV 2 NEWS. 

Du har børn. Når du kigger ud i fremtiden - er du håbefuld, eller har vi kun set begyndelse på en større konflikt?

- Det kommer an på, hvad vi gør i dag og i morgen. Altså, jeg er helt oprigtigt - og det har ikke noget med politik at gøre, men jeg er bekymret for mine børns fremtid ud fra mine egne personlige erfaringer, oplevelser og kontakter. Derfor er det enormt vigtigt, at vi er mere oppe på mærkerne i forhold til at undgå ting, siger han og fortsætter:

- Jeg er vild med Danmark. Elsker Danmark. Men jeg vil ikke have, at der bliver flere og flere områder som Nørrebro. Jeg er vild med Mellemøsten. I Mellemøsten - ikke på Nørrebro, siger Naser Khader.

Mandsopdækket døgnet rundt

I tyve år har han været beskyttet af PET-vagter. De sidste ti år har de vogtet hans ryg i døgndrift. Men den mandsopdækkede tilværelse får ikke syriskfødte Khader til at pakke de markante meninger og kontroversielle lovforslag væk. Tværtimod.

- Jeg har ikke været på Nørrebro til fods i ti år. Jeg har ikke været i Vollsmose i ti år. Ved sidste valg blev jeg inviteret til debatmøde i Gellerup. Dér fik jeg at vide af PET, at det ville kræve mellem 25 og 30 betjente, fortæller Naser Khader. 

- Det kan simpelthen ikke være rigtigt, at der er områder, hvor nogle af os ikke kan færdes, fordi mange af de her ghettoer er præget af fundamentalisme, social kontrol og kriminalitet. Dét vil jeg ikke have mere af. Og derfor er det enormt vigtigt at have kontrol med antallet af flygtninge, men også at være endnu mere stram med hensyn til integration, siger Naser Khader til TV 2 NEWS.