Politik

Flertal slår fast: Advokater skal undersøge Skat

Skatteminister Karsten Lauritzen (V) støtter nu også en advokatundersøgelse.

Der tegner sig et politisk flertal bag en advokatundersøgelse, som skal kaste lys over hvordan det kunne lade sig gøre, at Skat udbetalte 12,3 milliarder kroner i udbytteskat til personer og virksomheder, der ikke var berettiget til det.

Skatteminister Karsten Lauritzen (V) bakker ifølge Ritzau også op om en undersøgelse. Tidligere fredag fastslog Socialdemokraterne, at en advokatundersøgelse vil være den rette model. Det bakkes også op af Liberal Alliance. Og det tilslutter skatteministeren sig nu. 

- Der er intet, der er glædeligt i den her sag, men det ville være positvt, hvis vi kunne blive enige om at lave for eksempel en advokatundersøgelse. Så hvis der er et flertal, der ønsker det, så er Venstre en del af det, siger han til TV 2. 

DF bakker også op

Enhedslisten og Radikale Venstre har tidligere meldt ud, at de foretrækker en kommission. Dansk Folkeparti foretrækker også en kommission, men har sagt, at man også kan leve med en advokatundersøgelse.

Ulempen ved en kommission er, at det tager en årrække at nå frem til en konklusion. Her er advokatundersøgelsen langt hurtigere. 

- Der må ikke gå ti år med det her. Så lærer vi ikke noget af det, og så kan vi ikke bruge det til noget, siger Karsten Lauritzen til TV 2. 

Ministeren lægger op til, at det skal være uafhængige advokater, der udarbejder undersøgelsen - og ikke statens faste advokat, Kammeradvokaten, som torsdag konkluderede, at der ikke er grundlag for at indlede tjenstlige forhør mod tre chefer, som Skat sidste år hjemsendte.

I næste uge vil han drøfte sagen med Folketingets skatteordførere.