Efter overfald og chikane af betjente: Nu skærper Søren Pind straffene

16x9
Søren Pind indfører en række nye initiativer i sin respektpakke efter en voldelig sensommer mod politiet. Foto: Thomas Lekfeldt / Scanpix Denmark

Søren Pind forstærker sin såkaldte respektpakke efter den senere tids overfald på politibetjente.

Sensommeren har været ubarmhjertig ved de danske politi- og fængselsbetjente.

To betjente blev for to uger siden skudt, da de prøvede at anholde en mand på Christiania, og for blot et par dage siden blev en fængselsbetjent overfaldet af to tidligere indsatte, da han skulle hente sine børn.

Blandt andet disse hændelser resulterer nu i, at justitsminister Søren Pind (V) og resten af den borgerlige fløj forstærker den såkaldte respektpakke med hårdere straffe.

- Angreb mod dem, der skal passe på os, er et angreb mod os alle. Vi ser med al tydelighed, at der er behov for at sætte ind, når fængselsbetjente og politibetjente bliver skudt og overfaldet på åben gade og bliver udsat for trusler og chikane både i og uden for arbejdstiden, siger justitsministeren i en pressemeddelelse.

Skal genvinde respekt

Han uddyber:

- Vi skal ikke finde os i den mangel på respekt for vores fælles institutioner og for de personer, som står i forreste linje. Respektpakken er et led i den indsats for at genvinde respekten.

Straffen for vold og trusler mod betjente eller socialrådgivere skal derfor skærpes, hvis truslen finder sted i fritiden. Med skærpelsen vil der kunne lægges en tredjedel oven i det nuværende strafniveau.

Oven i de skærpede straffe vil de blå partier også indføre en ny chikaneregel, som gør det strafbart at chikanere personer i offentlig tjeneste. Det skal blandt andet kunne straffes med hårdere domme på op til to års fængsel.

Den samlede respektpakke - inklusiv de nye tiltag - skal i høring i dag, fredag. Søren Pind forventer at fremlægge et lovforslag i løbet af efteråret.