DR-interview får revolutionær EL-politiker til at trække sig

Enhedslistens stedfortræder Jonathan Simmel vil alligevel ikke vikariere i Folketinget.

Fra nytår søger Enhedslistens forsvarsordfører Eva Flyvholm orlov fra Folketinget. Her var planen, at hendes stedfortræder, Jonathan Simmel, skulle afløse hende.

Sådan kommer det ikke til at gå. I et interview med DR.dk, der endnu ikke er offentliggjort i sin helhed, siger han, at han mener, en væbnet revolution teoretisk set godt kan accepteres i Danmark.

- Selvfølgelig findes der situationer, som kan opstå, hvor det vil være acceptabelt. Men i dagens samfund vil det være en helt absurd tankegang at tro, at man skulle til at slås på den måde, siger Jonathan Simmel i interviewet.

Selvfølgelig findes der situationer, som kan opstå, hvor det vil være acceptabelt

Jonathan Simmel (EL), suppleant

Skipper: Den eneste rigtige beslutning

Udtalelserne har nu fået ham til at trække sig.

- Det er på baggrund af den debat, der har været i forhold til DR-artiklen og for ikke at skabe uklarhed om partiets politik, siger han til DR.

Simmel vakte for tre år siden opsigt, da han i forbindelse med Enhedslistens årsmøde udtalte, at ”vi kan godt acceptere en væbnet revolution i Danmark, så længe vi holder fast i, at der skal være massiv folkelig opbakning”.

Enhedslistens politiske ordfører, Pernille Skipper, er ganske tilfreds med Jonathan Simmels beslutning.

- Jeg mener ikke, at man kan sidde i Folketinget for Enhedslisten, hvis man anfægter Enhedslistens demokratiske grundsynspunkter, og derfor mener jeg, det er den eneste rigtige beslutning, som Jonathan har truffet, siger hun til DR.

TV 2 har forsøgt at få en uddybende kommentar fra Pernille Skipper, men hun har ikke ønsket at kommentere sagen yderligere.