Politik

Det handler ikke om legalisering af hash

Det var dybt rystende, da vi for lidt over en uge siden vågnede op til den forfærdelige nyhed om, at to betjente og en polsk turist var blevet skudt på Christiania under en politiaktion. Den ene betjent er heldigvis blevet udskrevet fra hospitalet, men den anden, der blev skudt i hovedet, er desværre stadig indlagt i kritisk tilstand. Det er utroligt trist. Men vi må jo håbe og tro på det bedste. Det er naturligvis fuldstændigt uacceptabelt, at betjente udsættes for vold – ja, decideret forsøges myrdet - når de passer deres job.

Det var dybt rystende, da vi for lidt over en uge siden vågnede op til den forfærdelige nyhed om, at to betjente og en polsk turist var blevet skudt på Christiania under en politiaktion. Den ene betjent er heldigvis blevet udskrevet fra hospitalet, men den anden, der blev skudt i hovedet, er desværre stadig indlagt i kritisk tilstand. Det er utroligt trist. Men vi må jo håbe og tro på det bedste.

Det er naturligvis fuldstændigt uacceptabelt, at betjente udsættes for vold – ja, decideret forsøges myrdet - når de passer deres job. Det siger sig selv, og det er der da også bred enighed om i hele det politiske spektrum. Vi skal aldrig acceptere, at der er områder i Danmark, hvor lovløsheden hersker.

Til gengæld har jeg været skuffet over, at så mange nærmest øjeblikkeligt har forsøgt at gøre det til en diskussion om legalisering af hash. Jeg synes, at det er decideret upassende, når politikere få timer og dage efter en så voldsom og tragisk begivenhed benytter deres taletid til at tale for lempeligere forhold for de hashhandlende og deres kunder.

Nej, det handler for mig at se om at give fuld opbakning til myndighedernes arbejde med at bekæmpe den hårde og kyniske narkokriminalitet og skabe tryghed på Christiania og andre steder.

Det er helt legitimt at have den holdning, at hash bør legaliseres. Men udvis dog lidt pli og vent med at tage den diskussion til et senere og mere passende tidspunkt. Den løber ingen steder.

Så har jeg langt større respekt for den folkelige reaktion, hvor en række gode mennesker blandt andet har taget initiativ til en indsamling til den sårede betjent.

Mine tanker – og mange andres – er hos den sårede betjent og hans pårørende.