Støjberg svines til efter Facebook-joke: - Jeg har ingen respekt for de her mennesker

16x9
Inger Støjberg er ikke typen, der lader sig kue - selv om indbakken bugner med grove mails. Foto: Ólafur Steinar Gestsson / Scanpix

Udlændingeministeren bombarderes af grove beskeder på Facebook. Men hun rykker sig ikke en tøddel, fastslår hun.

- Fuck dig, din luder.

- Luk nu røven, latterlige fascistso.

- Hjernedød nazist. Hvorfor melder du ikke bare ud, at du er nazist? Klamme so.

Sådan lyder et par af de utallige Facebook-beskeder, som udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) har modtaget mandag eftermiddag efter at TV 2 har omtalt et falskt opslag på Facebook.

På satiresiden Ghettomanden kunne man se i en til lejligheden fabrikeret falsk Facebook-chat, at Støjberg ville trække sig, hvis mere end 15.000 trykkede på ’synes godt om’-knappen. 34.000 har i skrivende stund gjort det, men Støjberg slog tidligere fast, at det ikke er hende, der står bag.

- Opslaget er fake. Jeg er ikke på vej ud af politik. Tværtimod har jeg skuffen fuld af nye stramninger, som jeg glæder mig til at gennemføre, skrev hun på Facebook. 

Overdænget med mails

Og det har tilsyneladende fået masser af Facebook-brugere til at bombardere ministeren med svinske beskeder på Facebook. Det er ikke nyt, at hun modtager den slags. Det sker dagligt, men mandag er det eskaleret, fortæller hun til TV 2.

Inger Støjberg har i løbet af mandagen modtaget mange chikanerende Facebook-beskeder.
Inger Støjberg har i løbet af mandagen modtaget mange chikanerende Facebook-beskeder. Foto: TV 2

- Jeg er simpelthen blevet overdænget med mails, hvor jeg bliver kaldt de værste ting. Jeg synes, det er usselt, afstumpet og kujonagtigt at skrive sådan. Ingen af dem, der skriver, argumenterer for deres sag. Hvis man gerne vil tage debatten, synes jeg man skal stille sig offentligt frem med ansigt og sige hvad man mener, siger Inger Støjberg.

Hun har valgt at ignorere beskederne, der ifølge hende selv i overvejende grad er afsendt af personer med fremmedklingende navne.  

- Jeg synes ikke, der er meget rum for diskussion, hvis man skal kaldes ”racistisk" og "luder” af modparten. Det giver jo ingen mening, siger hun.

TV 2 har valgt at sløre identiteten på afsenderne af de chikanerende beskeder.
TV 2 har valgt at sløre identiteten på afsenderne af de chikanerende beskeder. Foto: TV 2

Ikke kaffe nok

Inger Støjberg er langt fra den eneste kvindelige politiker, der overdynges med nogle af det danske sprogs mindst flatterende gloser.

Det er også sket for politikere som Zenia Stampe (R), Mai Mercado (K) og tidligere folketingsmedlem Özlem Cekic (SF), der kvitterede med at invitere på det, hun kalder ’dialogkaffe’.

Det overvejer Inger Støjberg ikke.

- Jeg tror ikke, ministeriets kaffebeholdning ville kunne klare alle de gæster. Vi ville løbe tør hurtigt, siger hun med et smil i stemmen.

Ingen respekt

For nok er Inger Støjberg vred, men slået ud - det er hun ikke. 

- Jeg har ingen respekt for de her mennesker. Ingen. Men det påvirker mig ikke som minister. Overhovedet ikke. Det får mig ikke til at flytte mig en tøddel. Nærmest tværtimod. Jeg står fast, siger hun og kommer med en opfordring:

- Jeg synes egentlig, dem, der skriver skulle finde sig noget mere fornuftigt at tage sig til, siger Inger Støjberg.

Hendes agenda er ikke at få medlidenhed. Men hun vil gerne give et indtryk af hvor meget, hun må finde sig i.

- Man skal ikke sidde derhjemme og synes, det er synd for mig. Slet ikke. Men jeg synes det her er en tand for groft.

Inger Støjberg har i underkanten af 100.000 følgere på Facebook – og overgås kun af statsministeren, der har lidt under 200.000.