Politik

Løkke: Jeg prøver at være mig selv

Selvransagelse og en tur i tænkeboks har gjort Lars Løkke Rasmussen mere sikker i rollen som landets statsminister.

En statsministerfrakke er ikke "one size fits all." Det ved man, hvis man hedder Lars Løkke Rasmussen. 

For anden gang i karrieren har han iført sig frakken, og den passer ham langt bedre denne gang.  Det fortalte han torsdag aften i Walk and Talkshow med Søren Lippert på TV 2 News. 

Hvor meget er det at være statsminister også en rolle, man spiller?

- Ikke ret meget. Ikke for mit vedkommende. Det er måske en fejl ved det, vil nogen måske mene. Men det synes jeg ikke. Måske lidt mere første gang jeg var det, end jeg var nu, fortæller Lars Løkke.

- Jeg vidste jo ikke, hvad det var for et job, jeg gik ind i. Jeg fik det jo bare på afbud lige pludseligt, og så sad jeg dér, siger han.

Han overtog posten fra daværende statsminister Anders Fogh Rasmussen i 2009 og nåede at bestride den frem til oktober 2011, hvor han måtte overlade dén og statsministerfrakken til Helle Thorning-Schmidt. 

Skiftet var vigtigt for Lars Løkke:

- Nu har jeg prøvet det før, og jeg har også haft en pause, hvor jeg har tænkt over, hvad jeg gjorde forkert første gang. Derfor prøver jeg faktisk bare.. Det er jo sådan en banalitet. Men jeg prøver at være mig selv. Jeg prøver at være tro over for, hvem jeg er, og hvad jeg tror på, siger han.

En tur i tænkeboks

Statsministeren har i disse dage været på en form for turné rundt i landet for at præsentere den såkaldte Helhedsplan, som skal forsøge at sikre Danmarks fremtid.

Blandt andet har han stået ansigt til ansigt med utilfredse gymnasieelever, der ikke vil som ham: Skære i SU'en. Men det skræmmer ham ikke, for Lars Løkke vil gerne tage debatten.

Var det dét, du ligesom fandt ud af første gang du var statsminister, at der var du ikke nok dig selv? Altså, der var du pakket ind i et jakkesæt, der ikke var dit?

- Det var jeg i hvert fald i starten, kan man sige. Da jeg havde været det i en periode og skulle lave den her krisehåndtering, der måtte jeg jo også gå i tænkeboks med mig selv, og sige: Jamen jeg har faktisk en initiativpligt. Det er mig, der er landets leder, siger Lars Løkke Rasmussen.