Politik

- Selv den mest søvnige christianit må for pokker vågne op nu

Christianitterne skal se at få ryddet op i eget hus, mener Konservatives formand Søren Pape Poulsen, efter at betjente er blevet skudt.

Christianitterne må vågne op og sørge for at få ryddet op i egne rækker.

Sådan lyder reaktionen fra flere politikere på Christiansborg efter nattens voldsomme begivenheder, hvor flere betjente er blevet ramt af skud - hvoraf én er alvorligt såret.

- Selv den mest søvnige christianit må da for pokker vågne op nu og se, at det der ih-åh så tolerante samfund, som de selv synes de har derinde, skal de se at få ryddet op i. Christianitterne skal se at få ryddet op i eget hus, siger Søren Pape Poulsen, formand for De Konservative.

- Christiania har haft så travlt med at sige, at det er et fantastisk sted de har, og der er ingen grænser for hvor tolerante, de er. Men det er jo dem selv, der har tilladt, at det her er foregået. Når politiet kommer på Christiania, bliver de mødt med kasteskyts af den ene og anden art. Christianitterne accepterer jo åbenbart, at det er rockerne og kriminelle, der styrer Pusherstreet. Og de gør ikke noget ved det, lyder det fra K-formanden.

Samme opfordring kommer fra justitsminister Søren Pind:

- Det her er et angreb på os alle sammen. Det er også et angreb på den fredelige del af Christiania. Og sagen er, at vi har behov for at nogen tager skeen i den anden hånd derude. Der er et hårdt kriminelt miljø, som altså heller ikke nu længere tøver i forhold til at trække våben og skyde danske politifolk. Det er en helt uacceptabel udvikling.

Politidirektør: Det her er gået alt alt for vidt

Også politidirektør ved Københavns Politi, Thorkild Fogde, håber, at nattens episode kan blive et wake up call.

- Jeg tror og håber meget, at det her er et wake up call til Christiania. Det her har fået lov til at gå alt alt for langt. Det er simpelthen ikke rimeligt, at en almindelig dansk familie nu skal sidde og våge over deres kritisk sårede søn ude på Rigshospitalet, sagde Thorkild Fogde på et pressemøde natten til torsdag.