Politik

Biskop: Vi havde ingen mistanke om pædofilisager

TV2 ØST logo
I samarbejde med TV2 ØST

Biskoppen i Roskilde Stift fortæller, at man ikke har haft mistanke til den pædofilanklaget præsts gerninger. Nu indskærper kirken over for præsterne.

Det kommer bag på biskop i Roskilde Stift, Peter Fischer-Møller, at en 46-årig præst fra Tømmerup Kirke ved Kalundborg har erkendt, at han har haft et forhold til en mindreårig.

- Vi har ikke haft nogen som helst mistanke til manden eller grundt til at tvivle på det ansvar, han har for børn og unge, siger biskoppen til TV ØST.

Indhenter børneattester

Biskoppen forklarer, at man nu vil undersøge, hvad kirken yderligere kan gøre for, at tilfælde om seksuelt overgreb ikke kan forekomme i fremtiden.

- Der bliver i forvejen indhentet børneattester på alle, som bliver ansat som præster eller andre kirkeligt ansatte, som har med børn og unge at gøre.

Disse børneattester viser blandt andet, om der har været sager om overgreb på børn. Ifølge biskoppen blev der i sin tid også indhentet en børneattest på den pædofilanklaget præst, da han blev ansat.

- Jeg indskærper over for provsterne, at hvis de kommer ud i noget med børn og unge, hvor det udvikler sig til et overgreb, så skal der ske en indberetning til mig, siger biskoppen.

Mennesker betror os med deres børn

Peter Fischer-Møller fortæller, at hans tanker går til de børn, der måtte være ofre for de seksuelle overgreb. Han er selv meget berørt af sagen.

- Mennesker betror os med det dyrebareste, de har, deres børn og unge, og de skal vide, at når de bliver sendt til minikonfirmation eller konfirmandforberedelse, så er de i trygge hænder. Det skal de fortsat have tillid til, og det er der stadig grund til at have, for vi har aldrig haft sådan en sag i Roskilde Stift, siger Peter Fischer-Møller.

Derfor forlanger han fuldstændig åbenhed i folkekirken, eftersom det ifølge ham kan være med til at forebygge nye tilfælde.

Præsten har siddet varetægtsfængslet siden slutningen af juni og er sigtet for seksuelle overgreb mod flere børn i lokalområdet.