Politik

Regeringen sætter 24 mia. kr. af til boligejerne

Boligejere kan nu se frem til en kompensation, hvis deres hus er vurderet forkert.

24 milliarder kroner.

Så mange penge har regeringen afsat til de af landets boligejere, der har fået forkerte ejendomsvurderinger. Det fremgår af regeringens 2025-plan, der netop er blevet offentliggjort.

Det nye system for ejendomsvurderinger, som en særlig styrelse under Skatteministeriet vil få ansvaret for, vil betyde, at nogle boliger bliver vurderet lavere, andre højere.

Konservativ førsteprioritet

- Regeringen vil i den forbindelse afsætte 24 mia. kr. frem mod 2025, som skal gå til tilbagebetaling til de boligejere, der historisk har betalt for meget i ejendomsskat på grund af forkerte vurderinger, og til at sikre tryghed for boligejerne ved overgangen til de nye ejendomsvurderinger, fremgår det af regeringens plan.

I sidste uge fastslog regeringens parlamentariske grundlag, Det Konservative Folkeparti, at netop øget tryghed er i toppen af partiets ønskeliste forud for forhandlingerne om netop 2025-planen. Partiet går til forhandlingerne med målet om at sænke boligskatterne, fastslog partiformand Søren Pape Poulsen.

Regeringens plan rummer dog også en mere trist nyhed til landets 2 millioner boligejere. Det foreslås at nedsætte rentefradraget gradvist med i alt 5 pct.-point i 2021-2025. Dermed vil man ifølge regeringen reducere den "skattemæssige tilskyndelse til investeringer i boliger frem for andre aktiver".