Politik

Løkke vil hæve pensionsalderen: - Folk er i chok, og de bander simpelthen over det

På virksomheden Linak gruer de ansatte for regeringens planer om at hæve pensionsalderen. Det er en katastrofe, siger tillidsrepræsentant.

Nyheden om, at regeringen går med planer om at hæve danskernes pensionsalder, sendte nærmest chokbølger igennem produktionslokalerne på virksomheden Linak i Nordborg på Als.

- Folk er i chok, og de bander simpelthen over det, siger tillidsrepræsentant Hanne Kiver Anker til TV 2.

Virksomheden producerer komponenter til hospitalssenge og hæve-sænke-borde. Og arbejdet tærer ifølge tillidsrepræsentanten hårdt på de ansatte.

- En katastrofe

- Allerede når man er midt i 50’erne og man har været ude i produktionen i så lang tid, så er man simpelthen slidt op. Man skal tænke på, at vi har været ude og arbejde, fra vi var 18-20 år. Så vi arbejder næsten 50 år med vores krop, og det holder en krop ikke til, siger Hanne Kiver Anker, som fælder en hård dom over regeringens planer:

- Jeg synes, det er en katastrofe, fordi vi holder ikke til det.

Samme skarpe holdning til regeringens planer deler virksomhedens direktør og ejer, Bent Jensen, ikke.

- ’Skandale’ og ’nedslidt’, det er kæmpe store ord, synes jeg.

Ifølge Hanne Kiver Anker har politikerne med den nuværende pensionsalder allerede strammet skruen for hårdt, for folk er allerede nedslidte lang tid før, de når pensionsalderen.

- Det bliver bare værre og værre

Karin Steffens er en af de ansatte i virksomheden, der mærker det hårde arbejdsliv på egen krop. Hun har været på arbejdsmarkedet, siden hun var 15-16 år. I dag er hun 47 år. Og hun har svært ved at se, hvordan hun skal klare 20 år mere.

- Armene og benene gør jo ondt, og man er træt, når man kommer hjem. Det bliver jo bare værre og værre, siger Karin Steffens, der er produktionsassistent.

Men direktøren deler ikke de ansattes bekymringer for, at de skal gå lidt senere på pension.

- I forvejen er der jo enighed om, at pensionsalderen skal hæves for at vi har råd til det i det lange løb i Danmark. Vi kan ikke finansiere os selv, hvis vi ikke gør det. Om det er et par år før eller senere, det ser jeg ikke som det store problem, siger Bent Jensen.