Løkke: Jeg er selvfølgelig klar til at tage et valg

Statsministeren er klar til at tage et folketingsvalg på 2025-planen – men den er ikke udformet som et valgoplæg, siger han.

Efter tirsdagens præsentation af sit bud på en 2025-plan er regeringen klar til at tage hul på forhandlinger med Folketingets partier.

Og kan der ikke skabes et flertal bag en aftale, så er regeringen klar til at tage konsekvensen af det.

- Selvfølgelig er jeg klar til at tage et valg på den her plan. Men det er jo ikke derfor, vi har fremlagt den. Men selvfølgelig er jeg klar til det. Det er en ansvarlig plan, som ikke hviler på forenklede løsninger, hvor man bare lige gør et eller andet og så har man løst det hele, men som er gennemtænkt og gennemregnet, siger statsministeren på pressemødet i spejlsalen i Statsministeriet.

Jeg har ikke nogen forventning om, at folk bare møder op i Finansministeriet til sættemøder på fredag og siger ’hvor skal jeg skrive under’.

Lars Løkke Rasmussen (V), statsminister

Planen skal være genkendelig

Regeringens ambition og forhåbning er dog, at et flertal bakker op om planen – men det bliver efter nogle justeringer, erkender statsministeren.

- Jeg har ikke nogen forventning om, at folk bare møder op i Finansministeriet til sættemøder på fredag og siger ’hvor skal jeg skrive under’. Det skal jo forhandles. Men det er vigtigt, at planen er genkendelig bagefter, lød det fra statsministeren.