Politik

- Det er en forfærdelig nyhed, der vil betyde meget for mange mennesker

Studerende demonstrerer tirsdag formiddag foran Christiansborg imod SU-besparelser.

Endnu før uddannelsesminister Ulla Tørnes har fremlagt regeringens forslag til en uddannelsesform, gik studerende tirsdag formiddag på gaden for at demonstrere mod ventede besparelser på SU’en foran Christiansborg.

- Det er en forfærdelig nyhed. Det er noget, der kommer til at betyde rigtig meget for rigtig mange menneskers mulighed for at tage en uddannelse, siger formanden for Danske Studerendes Fællesråd, Yasmin Davali, til TV 2.

Det står klart, at regeringen vil gøre halvdelen af SU’en til et rentefrit lån. Men besparelser på SU'en vil få store konsekvenser for unges uddannelsesmuligheder, mener Yasmin Davali.  

- Det er også derfor, vi har en ordentlig flok studerende, der er mødt op uden varsel for at sende et meget klart signal om, at hvis man vælger at fjerne vores SU for at give den til skattelettelser, så kommer det til at betyde rigtig meget for, hvem der får muligheden for at tage en uddannelse. Så kommer det til at betyde rigtig meget for kvaliteten af vores uddannelser. Og så kommer det til at betyde, at vi får et dårligere uddannelsessystem samlet set, siger hun.

Uddannelsesministeren fremlægger regeringens samlede forslag til uddannelsesformen tirsdag eftermiddag.