Politik

Kommentator: Et kæmpeproblem for DF - Thulesen Dahl må forklare sig

Har Thulesen Dahl stadig tillid til Messerschmidt? Han skylder en forklaring, mener politisk kommentator.

Dansk Folkepartis formand - Kristian Thulesen Dahl - har været tavs efter Morten Messerschmidt trak sig som gruppeformand i Europa-parlamentet. Og det er påfaldende, mener en politisk kommentator:

- Denne sag er et kæmpe problem - ikke bare for Morten Messerschmidt - men også for Dansk Folkepartis ledelse. Og jeg synes, at det er ret utroligt, at Kristian Thulesen Dahl slipper afsted med ikke at forholde sig til det, siger Amalie Kestler, lederskribent på Politiken.

Sagen, som har ført til Morten Messerschmidts tilbagetræden, startede da Ekstra Bladet kunne afsløre, at partifællen Jørn Dohrmann og den tidligere partifælle Rikke Karlsson, havde været medlem af ledelsen af fonden MELD - selvom de hævder, at de ikke vidste det.

De blev valgt på fondens generalforsamling i 2014 - fremgår det af et referat - selvom ingen af dem i øvrigt var til stede.

- Jeg mener simpelthen, at Thulesen Dahl må forklare om han stadig har tillid til Morten Messerschmidt - og i så fald - hvorfor? - siger Amalie Kestler i NEWS-magasinet Besserwisserne.