Politik

Presset vokser på skatteministeren: Nu skal han levere en plan

Tålmodigheden med skatteministeren er ved at være brugt op, vurderer TV 2s politiske analytiker.

Ikke siden 1989, hvor Niels Helveg Petersen (R) var økonomiminister har statsrevisorerne kaldt en minister i samråd. Men det overvejer de nu, skriver Berlingske Business torsdag.

På et møde tidligere på måneden drøftede revisorerne, der skal sørge for, at skatteborgernes penge bruges så fornuftigt som muligt, at indkalde skatteminister Karsten Lauritzen (V) i et lukket samråd, hvor han skal forklare håndteringen af de efterhånden utallige skandalesager i Skat. Det bekræfter en kilde over for TV 2. 

Overvejelserne kommer frem efter den seneste nyhed om, at det samlede beløb for den formodede svindel med dansk udbytteskat er vokset til 12,3 milliarder kroner.

Beslutningen om hvorvidt samrådet bliver til noget træffes 14. september, men normalt træffer statsrevisorerne sine beslutninger i enighed. Hvis en statsrevisor ønsker et samråd og har argumenterne i orden, bakker resten i reglen op.

Lautrup: Der skal ske noget nu

Sagen er ganske alvorlig for skatteministeren, siger TV 2s politiske analytiker Peter Lautrup-Larsen.

- Det at statsrevisorerne overvejer et samråd viser, at tålmodigheden med Karsten Lauritzen er ved at være brugt op. Nu kræver Folketingets skatteordførere også, at der skal ske noget.

Ifølge Peter Lautrup-Larsen vakler ministertaburetten dog ikke under ham. Men der er en forventning til ham. 

- Han skal levere nu. Han skal vise handlekraft og rydde op. Der er ingen, der har følt, at Karsten Lauritzen har haft noget ansvar for, at milliarderne er strømmet ud af statskassen, men det er hans ansvar, at hullet bliver lukket, og at man får så mange milliarder hjem som overhovedet muligt.

- Jeg møder velvilligt op

Karsten Lauritzen (V) ønsker ikke at stille op til et interview til TV 2, men har sendt en skriftlig kommentar.

- Uanset om det er folketingsudvalg eller Folketingets statsrevisorer, der ønsker et samråd, møder jeg naturligvis velvillig og velforberedt op, hvis jeg skulle blive indkaldt, skriver ministeren.

Han er på trapperne med endnu en redningsplan for Skat. Den kommer til at koste "et anseeligt milliardbeløb", sagde han i juni til Politiken.