Politik

Sagen er ikke slut for Messerschmidt: Tidligere partifælle fastholder anmeldelse

Sagen om identitetstyveri mod DF's Morten Messerschmidt er ikke overstået, selvom han har meddelt sin afgang som formand for partiet i EU-parlamentet.

Morten Messerschmidt, der førte Dansk Folkeparti til et historisk godt europaparlamentsvalg i 2014, har trukket sig som formand for partiets gruppe i parlamentet.

Det sker som konsekvens af en sag, hvor han ifølge tidligere partifælle Rikke Karlsson har misbrugt hendes identitet. Det fik hende til at politianmelde Messerschmidt, men hans tilbagetrækning får hende ikke til at droppe sagen.

- DF må jo træffe de beslutninger, de føler, de skal træffe. Jeg fastholder den plan, jeg selv har lagt, siger hun til TV 2.

- Meget besynderligt

Sagen drejer sig om den politiske gruppe Meld og den tilhørende fond Feld, hvor Rikke Karlsson var indskrevet som medlem af bestyrelsen. Men det var sket uden at hun vidste det, og uden at hun var til stede, hævder hun. Hun mener altså, at Messerschmidt, der var en central figur i Meld og Feld, har misbrugt hendes identitet.

Rikke Karlssons navn var stavet forkert i fondens papirer, og hun var listet med litauisk nationalitet - angiveligt for at få flere penge fra EU.

- Det hele er meget besynderligt. Det er utroligt mange fejl, der optræder i forbindelse med den her generalforsamling, siger Rikke Karlsson.

Blev nægtet indsigt i regnskabet

Det var sagen om Meld og Feld, der førte til, at Rikke Karlsson meldte sig ud af partiet i oktober sidste år. Det skete, fordi hun blev nægtet indsigt i, hvad fondens penge blev brugt til.

Morten Messerschmidt siger til TV 2, at han trækker sig som DF-formand grundet en teknikalitet. Nemlig, at han ikke fik Rikke Karlsson til at skrive under på generalforsamlingens referat og derfor ikke kan bevise, at hun ønskede at være med i bestyrelsen.

Han siger, at hun havde givet mundtligt tilsagn og at alting forgik i en venskabelig tone - en virkelighed, Rikke Karlsson ikke kan genkende.

- Det er juridisk ulovligt at lade andre indskrive, hvis de ikke har været til stede og man ikke kan dokumentere en fuldmagt. Derfor mener jeg ærligt talt, at Morten Messerschmidt står med et ordentligt problem, siger hun.

Den nu tidligere DF-formand i parlamentet siger desuden, at Rikke Karlssons sag mod ham er en 'personhetz'. Men Rikke Karlsson fortæller, at de to havde et fint forhold indtil sagen om Meld og Feld.

- Jeg har bare konstateret, at jeg er medlem af en fond, som jeg dermed er ansvarlig for, men ikke kan få indsigt, hvad den bruger penge på, siger hun.