Politik

Pind angriber højrefløjen: Tid til at trække en grænse

Søren Pind mener, at højreorienterede er med til at øge risikoen for terrorangreb i Danmark. Han forstår ikke Danmarks problemer, lyder det fra DF.

Når politikere og debattører på højrefløjen advokerer for, at Danmark og Vesten befinder sig i krig med islam som generelt fænomen, og når højreorienterede kommer med rabiate, antimuslimske indlæg på sociale medier, er de med til at øge risikoen for terrorangreb fra forstyrrede mennesker på begge sider af islamdebatten.

Sådan lyder advarslen i Politiken søndag fra justitsminister Søren Pind (V), der sommeren igennem er blevet kritiseret for at være for blødsøden i islamismedebatten af fremtrædende debattører som Berlingske-blogger Eva Agnete Selsing, samfundsdebattør og teolog Katrine Winkel Holm og erhvervsfolk som Ole P. Kristensen.

Søren Pind mener, at debatten er blevet så ekstrem, at "det for os i Venstre er tid til at trække en grænse". Og han mener, at de yderligtgående forslag kan få frygtelige følgevirkninger.

- Nogle af de ting, som den yderste højrefløj vil have os til at gøre, fremelsker nogle af de her typer. Og det er problematisk, siger Søren Pind til Politiken.

Han nævner folk som den norske massemorder Anders Breivik og den 18-årige iransk-tyske gerningsmand bag sommerens terrorangreb i München, der begge hentede inspiration på den yderste højrefløj. Pind påpeger, at hans analyse deles af myndighederne:

- Her taler jeg også som øverste chef for efterretningstjenesten. Der er ikke nogen tvivl om, at det er analysen i forhold til den del, der handler om, at fløjene følger med, siger Pind til Politiken.

Dansk Folkepartis udenrigsordfører, Søren Espersen, opfordrer Pind til at skelne skarpt mellem, hvad debattører hos etablerede medier skriver - og så yderligtgående forslag om ’endelige løsninger’.

- Hvis vi går ind på Søren Pinds tankegang, skal vi tie om det, som ligger os utroligt på hjerte, og som vi efter min opfattelse siger på en ordentlig måde. At det medfører vanvidsting på Facebook, kan aldrig blive vores problem. Jeg synes, at Søren Pind på mange måder har overrasket negativt, efter han er blevet justitsminister. Det er, som om han ikke længere forstår Danmarks og hele Europas problem, siger Søren Espersen til Politiken.

Den konservative udenrigsordfører, Naser Khader, mener derimod, at justitsminister Søren Pind har en pointe.

- Jeg oplever, at nogle fra den yderste højrefløj har indgået en uhellig alliance med islamisterne, siger Naser Khader til Politiken.