Politik

Ny afsløring trækker DF-profil ind i Messerschmidt-sagen

En af Dansk Folkepartis absolutte topfigurer på Christiansborg har siddet i bestyrelsen for skandaleramt EU-fond, skriver avis.

Sagen om misbrug af midler i EU-fonden Meld trækker nu ikke blot tråde til Morten Messerschmidt og Dansk Folkepartis øvrige medlemmer af Europa-Parlamentet. Også partiets næstformand, Søren Espersen, bliver nu trukket ind i sagen.

Ekstra Bladet kan, på baggrund af referater, som avisen er kommet i besiddelse af, fredag afsløre, at Søren Espersen har siddet i bestyrelsen for Meld. Ifølge avisen blev Espersen valgt til bestyrelsen i september 2012 – en post man ifølge Melds vedtægter vælges til for to år ad gangen. Dermed har Espersen altså efter alt at dømme siddet i bestyrelsen i den periode, hvor EU-penge i strid med reglerne blev brugt til at finansiere en skonnerttur rundt i Danmark i 2013.  

Søren Espersen afviser overfor Ekstra Bladet at forholde sig til de nye oplysninger. Det er fredag heller ikke lykkedes TV 2 at få en kommentar fra DF-næstformanden.

Messerschmidt politianmeldt

Afsløringen er den seneste i en lang række, der har omhandlet Morten Messerschmidt og Dansk Folkepartis brug af EU-støttemidler.

Sagen tog sin begyndelse, da medlem af Europa-Parlamentet Rikke Karlsson sidste år valgte at forlade Dansk Folkeparti i protest, fordi hun ikke kunne få indblik i en række økonomiske forhold vedrørende Meld-fonden, som Morten Messerschmidt har stået i spidsen for.

Siden da er Dansk Folkeparti blevet pålagt at tilbagebetale penge, som partiet gennem Meld har benyttet i strid med reglerne.

Tidligere på ugen kom det desuden frem, at Rikke Karlsson og et andet medlem af Europa-Parlamentet for DF, Jørn Dohrmann, uden deres vidende er blevet valgt til bestyrelsen i Meld.

- Jeg har aldrig været med i den bestyrelse. Hvis jeg står på de papirer, så har de skrevet mig ind i det uden min viden, sagde Jørn Dohrmann til TV 2.

Torsdag besluttede Rikke Karlsson at politianmelde Morten Messerschmidt for identitetstyveri.