Politik

Messerschmidt efter politianmeldelse: Tingene foregik på en uformel måde

- Jeg har svært ved at se, at det, der er blevet skitseret, har noget med identitetstyveri at gøre, siger Morten Messerschmidt om politianmeldelse.

Bestyrelsesarbejdet i den skandaleramte Meld-fond er foregået på en ”uformel måde”, og der har været ”kludder i arbejdsgangen”.

Sådan lyder det fra Dansk Folkepartis medlem af Europa-Parlamentet, Morten Messerschmidt, efter at han er blevet politianmeldt for identitetstyveri af sin tidligere partifælle Rikke Karlsson.

Torsdag kunne Ekstra Bladet fortælle, at både Rikke Karlsson og Jørn Dohrmann - begge blev valgt til Europa-Parlamentet for Dansk Folkeparti ved sidste valg - i 2014 blev gjort til bestyrelsesmedlemmer i Meld uden deres vidende. Morten Messerschmidt var – ifølge Ekstra Bladet – den eneste dansker til stede til den pågældende generalforsamling i Meld.

- Jeg har svært ved at se, at det, der er blevet skitseret, har noget med identitetstyveri at gøre. Men så må politiet jo gøre deres arbejde, hvis Rikke Karlsson mener at det skal være sådan, siger Morten Messerschmidt til TV 2. Det er første gang, at Morten Messerschmidt udtaler sig til pressen efter politianmeldelsen.

- Jeg skal indrømme, at tingene er kørt på en uformel måde og ligger jo tilbage i slutningen af 2014, da både Jørn og Rikke bliver valgt ind i Europa-Parlamentet, og vi beslutter at forlænge vores politiske parti (Meld, red.) ind i 2015. Og der har vi en hel masse samtaler om hvad vi skal gøre. Jeg siger blandt andet, at det ville være smart, hvis vi alle sammen var medlemmer (af bestyrelsen, red.), fordi vi på den måde vil have flertallet. Og det nikker alle til. Men jeg skal anerkende, at jeg er ikke sikker på, at vi har skrevet det ned eller noget i den stil. Så jeg tager på mig, hvis der har været noget kludder i forretningsgangen. Men det var den uformelle måde vi kørte tingene på, for dengang var vi jo alle sammen venner og kolleger, forklarer Messerschmidt videre. 

Så jeg tager på mig, hvis der har været noget kludder i forretningsgangen.

Morten Messerschmidt, medlem af Europa-Parlamentet for DF

Både Rikke Karlsson og Jørn Dohrmann har dog afvist, at de mundligt skulle have nikket ja til at blive en del af Melds bestyrelse.

Morten Messerschmidt, hvordan kan du dokumentere dine påstande?

- Når jeg kommer tilbage til Bruxelles, vil jeg selvfølgelig se hvad der ligger af mails og papirer. Det har jeg altså ikke her på Dyrehavsbakken, siger Messerschmidt og tilføjer, at han mener at Rikke Karlsson er ude på personligt at ramme ham. 

- Hvad Rikke Karlsson angår, så oplever jeg mere det her som en personlig ting rettet mod mig, end en egentlig dyb trang efter at søge sandheden.

Måtte betale penge tilbage

Sagen tog sin begyndelse, da medlem af Europa-Parlamentet Rikke Karlsson sidste år valgte at forlade Dansk Folkeparti i protest, fordi hun ikke kunne få indblik i en række økonomiske forhold vedrørende Meld-fonden, som Morten Messerschmidt har stået i spidsen for.

Siden da er Dansk Folkeparti blevet pålagt at tilbagebetale EU-penge, som partiet gennem Meld har benyttet i strid med reglerne.