Politik

VU-politiker i gruppe, der deler nøgenbilleder på Facebook: - Jeg kan godt se det er dobbeltmoralsk

Det var dumt, erkender VU-politiker fra Vesthimmerland nu.

RETTET: Ud fra den oprindelige overskrift på denne artikel kunne man få det indtryk, at Mads Brønnum Hvorvarp aktivt selv har delt nøgenbilleder på Facebook. Det er der ingen dokumentation for, at han skulle have gjort. Overskriften er derfor ændret, og TV 2 beklager fejlen. 

Via lukkede grupper på Facebook deler flere tusinde danskere nøgenbilleder og sexvideoer med navngivne piger uden pigernes samtykke.

Et af de knap 4.000 medlemmer i en af grupperne, Shitpostmentum, er ungdomspolitikeren Mads Brønnum Hvorvarp, der er næstformand i Venstres Ungdom i Vesthimmerland.

Han fortryder nu, at han deltog i Facebook-gruppen, fortæller han til Radio 24syv.

- Det var dumt

I et interview med radiostationen siger han, at han har opfordret administratoren af gruppen til at fjerne nøgenbillederne.

Men i et nyligt opslag i gruppen, der indtil Radio24syvs omtale af den hed Nudementum, har han talt imod at slette et billede ved at skrive, at det var ”en enestående mulighed for promovering af gruppen”. Konfronteret med det erkender han, at det ikke helt hænger sammen.

- Det kan jeg selvfølgelig godt se, at det er lidt dobbeltmoralsk. Det var en dum kommentar. Jeg kan godt se, at det er dobbeltmoralsk, siger Mads Brønnum Hvorvarp til Radio 24syv.

Sorteret efter navne

Delingen af billederne sker via links til forskellige Dropbox-mapper, der indeholder videoer og billeder af de afklædte piger.

Mapperne er sorteret efter navne, og der findes, ifølge Radio24syv, adskillige mapper med op mod hundrede billeder af enkelte personer. Brugerne kan efterspørge billeder af en bestemt pige og derefter få tilsendt et link til mappen med billeder af den pågældende.

TV 2 har forsøgt at få en kommentar fra Mads Brønnum Hvorvarp, men i en sms skriver han, at han ikke ønsker at udtale sig yderligere.