Politik

Østergaard langer ud efter 'uambitiøs' Mette Frederiksen: - Her er vores løsning

Vi bør alle sammen arbejde længere til gavn for næste generation, mener den radikale leder.

For få ambitioner.

Sådan lyder kritikken af Socialdemokraterne fra Radikale Venstres politiske leder, Morten Østergaard. Den kommer dagen efter Socialdemokraternes sommergruppemøde, hvor partiet blandt andet lancerede en plan for at forbedre efteruddannelsen, herunder af ledige.

Et udmærket forslag, som man sagtens kan diskutere, mener den radikale leder.

- Men det er et beskedent forslag inden for nogle afsatte rammer. Hvis ikke vi skal se en gentagelse af, at Venstre, Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti skal fyre hver tiende gymnasielærer for at få råd til et politiforlig, så kræver det andre prioriteringer, og så er det altså ikke nok at flytte med de brikker, der allerede er sat frem, siger han til TV 2.

- Vi må give et ekstra nap 

Morten Østergaard savner, at den tidligere regeringspartner Socialdemokraterne når til en erkendelse af, at der er brug for at hæve pensionsalderen.

- Os, der kan, må altså lige give et ekstra nap med for at vi kan give en bedre fremtid til vores børn og børnebørn. Det betyder massive investeringer i deres opvækst og uddannelse – fra børnehaver, folkeskoler, ungdomsuddannelser til de videregående uddannelser. Alle de steder hvor der er blevet sparet de seneste år.

Peger fortsat på S

Lettelser af indkomstskatten står også på den radikale ønskeliste, men her afviste Socialdemokraterne klart og kontant i går.

- Det synes vi er en rigtig dårlig idé. Det er der ganske enkelt ikke råd til, når vi også skal passe på velfærden, sagde Nicolai Wammen.

Men selv om Radikale Venstre og Socialdemokraterne er uenige om både økonomisk politik og udlændingepolitik, får det ikke Morten Østergaard til at overveje at pege på en borgerlig statsminister.

- Nu har vi jo set, hvad det er for en politik, Venstre-regeringen har sat sig i spidsen for. Man har fyret hver tiende gymnasielærer for at få råd til at finansiere et politiforlig og man er blevet enige med S og DF om at indføre brugerbetaling i uddannelsessystemet. Det er den gale kurs, siger han.