Politik

SF vil indføre ny skat: Så meget skal en almindelig dansker betale ekstra

SF vil med nyt udspil indføre et midlertidigt velfærdsbidrag og løfte velfærden med 60 milliarder over 10 år.

SF foreslår nu at løfte velfærden ved at indføre et midlertidigt velfærdsbidrag. Det betyder, at danskerne skal betale mere i skat. 

Udspillet bliver mandag lanceret på SF’s sommergruppemøde på Metalskolen Jørlunde ved Slangerup i Nordsjælland.  

Ifølge SF’s udspil vil en typisk LO-arbejder skulle betale omkring 50 kroner mere om måneden. Til gengæld får danskerne blandt andet mere personale i daginstitutionerne til at tage sig af børnene.

Så meget skal du bidrage med

Enlige

  • LO-arbejder: 48 kr.
  • Direktør: 146 kr.
  • Dagpengemodtager: 31 kr.
  • Pensionist: 22 kr.

Par

  • LO-arbejderfamilie: 96 kr.
  • Funktionærfamalie 146 kr.
  • Direktørfamilie: 227 kr.
  • Pensionistpar 32 kr.

Tallene er kroner pr. måned.

Kilde: SF

- Vores velfærdsbidrag er et 10-årigt bidrag. Det er ikke meningen, at vi vil sætte skatten op for evigt. Vi mener generelt, at danskerne betaler nok i skat. Derfor vil vi gerne lave et velfærdsbidrag af 10 år, fordi vi kan mærke, at velfærden har nogle udfordringer lige nu. Og det går især ud over vores børn. I daginstitutionerne har vi brug for flere pædagoger for at sørge for, at alle vores børn bliver set, siger Pia Olsen Dyhr til TV 2.

Løft på 60 milliarder

SF mener, at et midlertidigt velfærdsbidrag sammen med en styrket indsats mod skattesnyd vil løfte velfærden med 60 milliarder kroner over 10 år.

- Grunden til, at vi siger, det skal være i 10 år, det er, fordi vi mener, at der kommer nogle gode effekter af det her. Hvis vi investerer nu, vil vi opleve på den lange bane, at flere kommer i arbejde. Hvis der er flere, der kommer i arbejde, så kan vi sætte skatten ned igen, siger Pia Olsen Dyhr.

Pengene skal bruges på at lave en indsats mod dårligt arbejdsmiljø, nedslidning og sygedage, hjælp til udsatte unge, bedre hjælp til arbejdsløse og en bedre start i livet for alle, som det hedder i udspillet.    

- Jeg tror, at alle gerne vil betale en flad 50’er for at se, at vores velfærd får det en lille smule bedre, siger SF’s formand, Pia Olsen Dyhr