Politik

SF Ungdom langer ud efter formands skatteforslag: Det er en ommer

Det bør være de rigeste danskere og ikke LO-arbejdere, pensionister og dagpengemodtagere, der skal betale mere i skat, mener SF's Ungdom.

SF’s forslag om lade alle danskere betale mere i skat for til gengæld at kunne investere yderligere i vores fælles velfærd, får hårde ord med på vejen af partiets egen ungdomsorganisation.

- Jeg synes, det er helt forkert, at man vil finde de her penge hos almindelige arbejdere. Hvis man skal finde penge til de her investeringer i velfærd, som SF fremhæver, skal man finde dem ved at kigge på sådan noget som arveskatten eller formueskatten. Eller man kunne kigge på at indføre en millionærskat. Sådan, at det er dem, der har allermest, som kommer til at bidrage mere, siger Nanna Bonde, SF Ungdoms landsformand.

SF’s forslag om at indføre et såkaldt ”velfærdsbidrag”, vil betyde, at en typisk LO-arbejder vil skulle betale knap 50 kroner mere om måneden i skat. En dagpengemodtager vil slippe med 31 kroner om måneden, mens en direktør ifølge partiets beregninger vil skulle betale 146 kroner ekstra om måneden.

Nanna Bonde, er det ikke fair nok, at alle skal bidrage, hvis der skal investeres yderligere i vores fælles velfærd?

Så meget skal du bidrage med

Enlige

  • LO-arbejder: 48 kr.
  • Direktør: 146 kr.
  • Dagpengemodtager: 31 kr.
  • Pensionist: 22 kr.

Par

  • LO-arbejderfamilie: 96 kr.
  • Funktionærfamalie 146 kr.
  • Direktørfamilie: 227 kr.
  • Pensionistpar 32 kr.

Tallene er kroner pr. måned.

Kilde: SF

- Jo, og sådan er det jo også med vores skattesystem. Men jeg synes faktisk, at man skulle lave et skattesystem, der er mere progressivt, så man sørgede for at dem, der tjener rigtig meget, også bidrager mere. Jeg synes, at det er en helt forkert vej at gå, at dem, der i forvejen har færrest penge mellem hænderne, skal betale ekstra for at få de her velfærdsgoder. 

Blå partier vil sænke topskatten

Pia Olsen Dyhr understregede tidligere på morgenen, at partiet ønsker, at "velfærdsbidraget" skal være en midlertidig ordning.

- Vi vil gerne lave et velfærdsbidrag i 10 år, fordi vi kan mærke, at velfærden har nogle udfordringer lige nu. Og det går især ud over vores børn i daginstitutionerne, hvor vi har brug for flere pædagoger for at sørge for at alle børn bliver set, siger Pia Olsen Dyhr.

Spørgsmålet om det danske skattetryk bliver centralt i efterårets politiske forhandlinger. Modsat SF ønsker både Venstre, Konservative og Liberal Alliance nemlig at sænke skatten. Og især topskatten ventes at komme i spil – Liberal Alliance har sågar truet med at vælte regeringen, hvis ikke topskatten bliver sænket med fem procentpoint.