Politik

Nej til skatterabatter til de rige, ja til markant velfærdsløft!

Regeringen vil gerne dele skatterabatter ud til de rigeste i det her land. Jeg mener, at vi skal en helt anden vej.

Lad os styrke velfærden. Lad os investere i hinanden. Og droppe at brænde pengene af på skatterabatter til de rigeste.

Hvis vi indfører et midlertidigt velfærdsbidrag og sætter ind mod skattesnyd, kan vi løfte velfærden med godt 60 milliarder over de næste ti år. Et velfærdsbidrag vil betyde, at en typisk LO-arbejder vil skulle bidrage med cirka 50 kroner, tjener man mere, vil beløbet være større.

Jeg tror godt at folk vil give en flad 50’er, hvis det betyder, at der bliver pædagoger nok i vuggestuen og børnehaven, at alle børn får sund frokost og en bedre skole og at alle dem som har fået mindst uddannelse kan opkvalificere sig og blive en del af arbejdsfælleskabet.

Vi opstiller her et klart alternativ til blå bloks fokus på skattelettelser, som vejen til mere vækst og velstand. Jeg håber, at vi i rød blok kan enes om et klart alternativ til blå blok; drop skattebatterne til de rige og lad os i stedet investere i fællesskabet og løfte velfærden.

Det her vil ruste langt flere mennesker til at få det liv de ønsker og blive en del af fællesskabet på arbejdsmarkedet. Derfor vil pengene kommer igen. Og det er en langt bedre model for at få flere til at komme ud på arbejdsmarkedet.

Det er på tide at vi investerer massivt i hinanden og dropper tågesnakken om skattelettelser som den eneste vej frem.