Politik

Samuelsen står helt fast: Fem procent eller vi vælter regeringen

Samuelsen går kun med til mindst fem procent i topskattelettelser, og Liberal Alliance er klar til nyvalg.

4,5 procent? 4,9 procent? Nej.

Anders Samuelsen (LA) stod benhårdt fast på partiets krav om topskattelettelser, da Liberal Alliance lørdag holdt pressemøde i forbindelse med partiets sommergruppemøde.

- Det er de fem procent, jeg skal have. Ellers er der ikke nogen Venstre regering længere. Man skal sætte en grænse et sted, og vores røde linje går her, siger Anders Samuelsen.

Med den klare udmelding er der lagt op til nogle hårde forhandlinger til efteråret, når 2025-planen skal på plads.

Samuelsen: Vi er i god form

Venstre har endnu ikke føjet Liberal Alliances krav, og Dansk Folkeparti mener ikke, at der er råd til skattelettelser.

Bliver partierne ikke enige om en topskattelettelse på mindst fem procent, så ligner det, at danskerne igen skal til stemmeurnerne. Men Liberal Alliance er ikke bange for den konsekvens, selvom det kan ende med en rød regering.

- Vi er et parti, der er i rigtig god form. Vi havde et godt valg. Vi har opnået flotte resultater. Vi er ikke et parti, som er bange for et nyvalg, siger Anders Samuelsen.

Ultimative krav

Liberal Alliance er det eneste parti, der har meldt om ultimative krav forud for forhandlingerne, og det mener Anders Samuelsen også, han kan tillade sig.

- Vi har ønsket at lægge et kompromisforslag frem. Vi foreslår ikke, at man fjerner topskatten fuldstændigt, men halverer den, så marginalskatten falder til omkring 50 procent.

- Det er ret og rimeligt. Ved siden af betaler man stadig moms og afgifter, så man bidrager fortsat til fællesskabet, siger Anders Samuelsen.

Samtidig mener Anders Samuelsen heller ikke, at han er den eneste, som tager ultimative krav med til forhandlingsbordet.

Løkke: Vi skal ikke ud af konventioner

Lars Løkke Rasmussen sagde på Venstres pressemøde fredag, at han ikke vil være med til, at Danmark træder ud af de internationale konventioner, som Dansk Folkeparti har lagt op til.

- Det er en rød linje for ham, og det respekterer jeg, siger Anders Samuelsen.

Regeringen præsenterer deres udspil til en 2025-plan senere på måneden, og forhandlingerne ventes at begynde i løbet af efteråret.