Politik

Hver femte vælger vil forlade Samuelsen, hvis han vælter Løkke

Ny Megafon-måling bekymrer ikke LA-ordfører. Vi gør ikke det her for at fiske stemmer, siger han.

Anders Samuelsen og resten af Liberal Alliances politikere risikerer at miste en stor del af deres vælgere, hvis de som følge af efterårets vigtige forhandlinger ender med at trække tæppet væk under regeringen og udløse et nyt folketingsvalg.

Anders Samuelsen har gentagne gange truet med at vælte Venstre-regeringen, hvis ikke det lykkes at få sænket topskatten dette efterår. Men gør Samuelsen alvor af truslerne, vil godt en femtedel af dem, der satte krydset ved partiet ved sidste valg, ikke gøre det igen.

Det viser en ny meningsmåling, foretaget af Megafon for TV 2.

57 procent svarer her, at de fortsat vil sætte krydset ved liste I, mens 21 procent svarer, at de ikke vil. 22 procent ved ikke.

- Det er noget lavere, end man kunne frygte, lyder reaktionen fra Liberal Alliances politiske ordfører, Simon Emil Ammitzbøll. 

- Jeg vil gerne sige, at det her ikke er noget vi gør for at fiske stemmer. Vi bryster os af at være et ærligt og ligefremt parti, der siger det som det er, i stedet for at gå og putte med det. Og det er klart, at nogle ikke er så glade for det. Men der er heldigvis flest, der kan følge os, siger han.

Dansk Folkeparti er imod

Både Venstre og Konservative ser – som Liberal Alliance – gerne at topskatten bliver sænket, og statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har fredag meddelt, at en sænkelse på fem procentpoint også vil være at finde i det forhandlingsoplæg, som vil blive præsenteret senere på måneden. Dansk Folkeparti er til gengæld ikke tilhængere af at de danskere, der tjener mest, får en skattelettelse. Og uden det største parti i blå blok kan regeringen ikke få en aftale.

Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl gjorde det dog tidligere på ugen klart, at partiet ikke møder op med ultimative krav til forhandlingerne. Og for Dansk Folkeparti er stramninger af udlændingepolitikken vigtigere end spørgsmålet om skattelettelser, understregede DF-formanden. 

LA-ordføreren er fortrøstningsfuld efter de seneste meldinger fra de øvrige blå partier:

- Det, Løkke siger, lyder umiddelbart positivt. Det ser ud til, at der bliver lyttet til Liberal Alliance fra Venstres side. Og vi har også bemærket de ikke-afvisende toner, som Dansk Folkeparti er kommet med. Så vi tror stadig fuldt og fast på, at det her ender med en blå aftale, der sørger for at sænke topskatten med mindst fem procentpoint, siger Simon Emil Ammitzbøll.