Politik

Samuelsen fastsætter mindstekrav for topskattelettelse

Samuelsen fastslår, at det ikke er tilstrækkeligt med topskattelettelser på under fem procentpoint.

Liberal Alliance slår atter fast, at det er et ultimativt krav for partiet at få sænket topskatten med fem procentpoint.

I en kronik i Berlingske skriver partileder Anders Samuelsen, at topskattelettelser på mindre end fem procentpoint slet ikke er nok.

- Det handler om at flytte det her land fremad. Målet må være at lave reformer, som har en varig effekt, og derfor må vi hæve os op over den diskussion om, at de fem procentpoint er det maksimalt mulige.

- Nej, det er det mindste. Et minimum, lyder det fra Anders Samuelsen.

Adspurgt om en aftale med topskattelettelser med to, tre eller fire procentpoint bliver aktuel, svarer Samuelsen:

- Nej, det gør det ikke.

Desuden siger Anders Samuelsen, at det er "meget væsentligt" at lette skatten for alle indkomster. På ønskelisten for partiet står også en halvering af registreringsafgiften, fastfrysning af grundskylden, bedre vilkår for erhvervslivet samt en strammere udlændingepolitik.

DF: Det bliver svært at forhandle

Hos Dansk Folkeparti mener man, at det bliver svært at forhandle, når en part går ind til forhandlingslokalet med ultimative krav.

- At man melder ud på forhånd, at man skal have mindst fem procentpoint på topskatten og gerne mere til, er svært for os at arbejde med, siger gruppeformand Peter Skaarup.

Hos regeringen vil man ikke inden de reelle forhandlinger om 2025-planen forholde sig til politisk enighed om skattelettelser, lyder det fra finansordfører Jacob Jensen.

- Vi forsøger at se tingene i en helhed, og vi stirrer os ikke blinde på et enkelt punkt som skatten.

- Vi må bare konstatere, at uanset hvor meget Liberal Alliance, De Konservative og vi måtte ønske at gøre noget ved skatten på arbejde, så har vi ikke et politisk flertal, siger han til Berlingske.