Politik

Vil have sagen lukket endeligt: Statsrevisorer vil lave notat om Dong-salg

Statsrevisorerne lægger ikke umiddelbart op til en stor undersøgelse af Dong-salget. Ifølge Dansk Folkeparti kan et nyt notat dog bane vejen senere.

Med håbet om at få afsluttet diskussionen om salget af Dong til den amerikanske investeringsbank Goldman Sachs vil statsrevisorerne nu bede rigsrevisionen om hjælp til at udarbejde et notat.

Det er resultatet af et længere møde hos statsrevisorerne tirsdag eftermiddag. 

Notatet kommer ifølge statsrevisorernes formand, SF’s Peder Larsen, til at indeholde oplysninger om Dong, der allerede er tilgængelige. Og dermed er der ikke umiddelbart udsigt til en større kuglegravning af salget, som daværende finansminister Bjarne Corydon (S) stod bag i 2014.

- Det er en slags gestus for at få den sag endeligt lukket om muligt, siger Peder Larsen til TV 2.

Håber at hjælpe Enhedslisten til bedre forståelse

Det var Enhedslistens tidligere folketingsmedlem Frank Aaen, der havde bedt statsrevisorerne tage stilling til, om de vil lade rigsrevisionen undersøge salget

Han mener, at Dong er blevet solgt alt for billigt til Goldman Sachs og kræver derfor en større kuglegravning.

På forhånd havde Peder Larsen sagt, at han ikke mener, der er grund til at foretage sig yderlige, og selvom der altså nu bliver udarbejdet et notat, holder han fast i, at behovet ikke er der.

- Folketinget har taget stilling i flere omgange. Finansudvalget har forholdt sig til det, man har kunnet læse de fortrolige papirer igennem og så videre. Så Frank Aaen burde sådan set være informeret, siger Peder Larsen, inden han svarer på, om notatet så ikke er spild af skatteborgernes penge:

- Det er netop derfor, vi ikke beder om en undersøgelse, men bare laver et kort notat i håb om, at det kan hjælpe Frank Aaen til en forståelse. Det er nu ikke fordi, vi har den helt store tiltro til det, men nu får han i hvert fald en lille chance.

Dansk Folkeparti har ikke afskrevet undersøgelse

Blandt de seks statsrevisorer er der tradition for at efterkomme ønsker om undersøgelse, hvis bare en af dem mener, det er nødvendigt.

Forud for mødet havde Dansk Folkepartis statsrevisor Henrik Thorup sagt, at han ville stemme for en undersøgelse, men selvom der ikke umiddelbart er udsigt til det, afviser han ikke, at det senere kan komme på tale.

I modsætning til Peder Larsen kalder han notatet en forløber for en undersøgelse.

- Vi skal blandt andet se på den kommercielle udvikling i Dong. Men hvilke oplysninger, der præcist vil være tale om, er endnu ikke fastlagt