Politik

Mette F. vil lave alliance med Dansk Folkeparti: Vil blokere for skattelettelser

Socialdemokraternes formand opfordrer DF til at modarbejde skattelettelser under efterårets forhandlinger.

De blå partiers ønske om skattelettelser skal sættes skakmat.

Det mener Socialdemokraternes formand, Mette Frederiksen. Hun opfordrer Dansk Folkeparti til at indgå i et samarbejde for netop at hindre lettelser af skatten.

Det skriver Berlingske.

Vil ikke være med til yderligere skævvridning

Opfordringen kommer forud for efterårets vigtige, politiske forhandlinger.

- Dansk Folkeparti kommer til at stå i en nøgleposition i de her forhandlinger. Vi har sagt klart og tydeligt, at vi ikke vil være med til en yderlig skævvridning af Danmark med topskattelettelser, siger Mette Frederiksen til Berlingske.

- Liberal Alliance og De Konservative gør, hvad de kan for at trække i den modsatte retning. Dermed bliver det i høj grad op til Dansk Folkeparti, om man skal gå den blå vej, eller om man skal gå ad en vej, som er bredere, hvor vi samarbejder hen over den politiske midte, siger hun.

I stedet for skattelettelser skal pengene bruges på velfærd og uddannelse, mener S-formanden. Hun afviser desuden enhver tanke om højere pensionsalder for danskerne.

Kan vælge to veje

Og Dansk Folkeparti er åben for at samarbejde med Socialdemokraterne.

- Vi synes, det er positivt, at Socialdemokraterne melder sig som et af de partier, der vil tage et medansvar, siger DF-gruppeformand Peter Skaarup.

- Socialdemokraterne kan jo vælge to veje her. Den ene er, at man drager nytte af den her situation til at prøve at få et folketingsvalg og en ny regering måske. Man kan også vælge at tage ansvar. Der har man altså valgt den sidste vej. Det lover godt for mulighederne for, at man kan lave forskellige former for aftaler i løbet af efteråret, siger han videre.

DF prioriterer skattelettelser i bunden

Han tilføjer, at Dansk Folkeparti har "meget svært ved at forestille sig skattelettelser". Og hvis der kan findes penge til at lempe skatten, skal det ikke komme de højtlønnede til gode.

- Det skal være skattelettelser i bunden. Det vil være vores prioritet, siger Peter Skaarup.

Liberal Alliance har tidligere truet med at vælte regeringen, hvis lettelser i topskatten ikke bliver en realitet ved de kommende skatteforhandlinger.

Til spørgsmålet om, hvad partiet vil gøre, hvis der til efteråret bliver indgået en aftale mellem Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti og Venstre, svarer LA-gruppeformand Simon Emil Ammitzbøl til Berlingske:

- Ja, hvad tror du selv?