Politik

Rød blok vil igen give folk på kontanthjælp fem ugers ferie

SF foreslår at genindføre kontanthjælpsmodtageres femte ferieuge, hvis rød blok får flertal efter næste valg.

I fremtiden skal det igen være muligt for personer på kontanthjælp at holde fem ugers ferie i løbet af året, mener SF, som får opbakning fra De Radikale, Alternativet, Socialdemokraterne og Enhedslisten.

Det skriver Information.

SF: Forkortet ferieperiode giver ingen mening

Regeringen har forkortet kontanthjælpsmodtagernes ret til ferie med én uge, fra fem til fire. Det får nu SF til at opfordre de andre partier i oppositionen til at give håndslag på, at disse får retten tilbage til de fem ugers ferie, hvis magten skifter efter det kommende folketingsvalg.

- Nogle gange kan man bare blive så træt af dansk politik, og det her er en af de gange, for den forkortede ferieperiode giver ingen mening hverken politisk eller økonomisk, siger SF's beskæftigelsesordfører, Karsten Hønge, til Information.

- Hvis der så var en beskæftigelseseffekt, kunne man i det mindste diskutere det. Men det har alene ét formål: At man kan sidde og varme sig ved sin fornærede borgerlige-liberalistiske sjæl. Man får det nærmest rart indeni ved at vide, at nu har man gjort livet surt for nogle andre, som i forvejen havde lidt, mener Hønge.

- Kontanthjælpsmodtagere skal altid stå til rådighed

Det var den daværende SRSF-regering, som i 2011 aftalte med Enhedslisten, at kontanthjælpsmodtagere fik ret til fem ugers ferie, når de havde modtaget kontanthjælp i 12 sammenhængende måneder.

En rettighed, som ifølge daværende beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) hverken kostede noget for statskassen eller det såkaldte arbejdsudbud, da det kun kan begrænse jobsøgningen i selve ferieperioden og dermed forsinke overgangen til beskæftigelse.

Beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen (V) har ifølge Information forsvaret forringelserne med henvisning til, at "kontanthjælpsmodtagere skal altid stå til rådighed og have fokus på at komme i job eller uddannelse".