Politik

Sms-storm mod Naser Khader: - Det er ren chikane

Facebook-side offentliggjorde Naser Khaders mobilnummer og opfordrede til sms-storm. K-politikerens modsvar har stoppet strømmen af beskeder.

Tager moderate muslimer og imamer i tilstrækkelig grad afstand fra de terrorhandlinger, som den seneste tid er blevet begået i Europa af radikaliserede islamister?

Dét spørgsmål har været genstand for en heftig debat blandt danske politikere og meningsdannere de seneste dage - og har nu ført til en regulær sms-storm mod en af debattens mest fremtrædende stemmer, Konservatives integrationsordfører Naser Khader.

Mandag offentliggjorde Facebook-siden ”Jeg tør kæmpe mod Dansk Folkeparti” nemlig Khaders private mobil-nummer og opfordrede i et opslag sine knap 30.000 følgere til at sende en sms til ”Naser Khaders Afstandslinje”.

- Jeg opfatter det som ren chikane, siger Naser Khader til TV 2.

- Det begyndte at strømme ind med sms’er. Jeg tror, at jeg fik et par hundrede, inden jeg fik reageret.

Naser Khader valgte at svare igen ved at lægge billeder af sin sms-indbakke op på Facebook og dermed udstille nogle af dem, der havde sendt ham sms’er.

- Og det har virket effektivt, for det er holdt op, efter at de har opdaget, at de er blevet udstillet. Og i dag har jeg ikke fået nogle af den slags beskeder, siger Khader.

Facebook-siden ”Jeg tør kæmpe mod Dansk Folkeparti” har nu slettet det oprindelige opslag med opfordringen til at skrive til Naser Khader. Siden, der i dag har knap 30.000 følgere, blev startet af Radikales værdiordfører Zenia Stampe i 2015. Zenia Stampe oplyser tirsdag til TV 2, at hun ikke længere har noget at gøre med siden. 

Skal vide hvordan politikere bliver behandet

Naser Khader mener, at bagmændene bag ”Jeg tør kæmpe mod Dansk Folkeparti” er gået langt over stregen.  

- Det er altså et hemmeligt nummer, jeg har. Det er ikke engang mit folketingsnummer. Hvad vil du sige til, hvis jeg lagde dit private nummer ud på Facebook for at lave en happening? Man må respektere den private grænse. Vi har en offentlig debat, siger han.

Men går du ikke selv over grænsen, når du svarer igen ved at lægge andre folks private numre ud på Facebook?

- Nej, det synes jeg ikke. De må stå ved det, de har skrevet til mig. Det er dem, der går ind i min privatsfære. Jeg fortæller bare, hvad der er sket og fremviser det. Jeg synes, det er vigtigt, at danskerne ved, hvordan man som politiker og debattør bliver behandlet. Jeg har ingen problemer med at gå i benhård debat med hvem-som-helst. Men der går en grænse ved det private. Det kunne lige så godt have været et fastnet-nummer, de havde offentliggjort, og mine børn så tog telefonen, når folk begyndte at ringe.

Jeg har ingen problemer med at gå i benhård debat med hvem-som-helst. Men der går en grænse ved det private

Naser Khader (K), integrationsordfører.

Khader: For mange bortforklaringer

Naser Khader er blandt dem, der mener at toneangivende moderate muslimer bør være mere højlydte og utvetydige i deres afstandtagen til terrorisme begået af radikaliserede muslimer.  

 - Mit budskab har været, at jeg ikke synes der bliver taget stilling nok blandt muslimer, og jeg synes ikke der er indignation nok. Jeg synes, der er for meget relativisering og for mange bortforklaringer. Når nogle begår terror i islams navn, skynder man sig at sige, at det ikke har noget med islam at gøre. Og derfor har min opfordring været: Kom nu ind i den kamp. Så kan jeg se, at reaktionen har været, at man bare har gjort grin med mit budskab. Hvem skal jeg ringe til, spørges der. Men helt ærligt, de forstår jo godt budskabet.

En meningsmåling foretaget af Megafon for TV 2 og Politiken, viste mandag at tre ud af fire af danskerne mener, at moderate muslimer og imamer i Danmark bør tage mere aktivt afstand fra terrorhandlinger, end de gør i dag.