Donald Trump

DF om Trump: Giv kandidaten en chance

Republikanernes præsidentkandidat, Donald Trump, bør have en chance, mener DFs gruppeformand. De Konservative frygter for Trumps udenrigspolitik.

Det er officielt. Donald Trump er Republikanernes kandidat til præsidentposten i USA, og derfor bør forretningsmanden have en chance.

Det siger Dansk Folkepartis gruppeformand, Peter Skaarup, efter Donald Trump fredag morgen dansk tid formelt har accepteret at blive kandidat til at tage over i Det Hvide Hus.

- Jeg kan godt forstå – med de ting Trump har sagt – at der er en skepsis i Danmark. Det er der jo tit over for præsidentkandidater fra det Republikanske parti, men jeg synes, man skal give ham en chance, siger Peter Skaarup til TV 2. 

Amerikanerne skal træffe valget

Ifølge gruppeformanden er det ikke op til Danmark at præge valgkampen. 

- Der er mange øjne, der vil hvile på denne valgkamp, og amerikanerne skal have lov til at træffe deres valg. Det skal ikke være sådan, at vi fra dansk side fordømmer den ene kandidat forud for det demokratiske valg, understreger han.

Hos de Konservative er udenrigsordfører Naser Khader dog langt fra glad for, at den 70-årige forretningsmand kommer til at stå på stemmesedlerne til det amerikanske præsidentvalg.

Konservative frygter konsekvenser

Han frygter, det kan få store udenrigspolitiske konsekvenser, hvis Trump flytter ind i Det Hvide Hus. 

- Det kan have konsekvenser for hele omverdenen - og også for Danmark. De ting, han har sagt udenrigspolitisk, er dybt bekymrende. Hans flirten med Putin (Ruslands præsident, red.) er bekymrende, for Putin udgør en sikkerhedstrussel over for hele Vesten, siger Nasar Khader, der til enhver tid ville vælge Hillary Clinton frem for Donald Trump som præsident. 

Hør Nasar Khader uddybe sin kritik af Donald Trump i klippet nedenfor: