Politik

LA-ungdomsformand efter video-brøler: Han må gå i utroligt små sko

Stefan Roy Frederiksen tager afstand fra at hænge politiet ud på nettet. Liberal Alliances Ungdom

Formanden for de unge liberale, Stefan Roy Frederiksen, tager skarpt afstand fra at hænge politiet ud på nettet.

Det er helt usmageligt at udstille en kvindelig politibetjent ved at afsløre flere personfølsomme oplysninger om hende på Youtube.

Sådan lyder reaktionen fra Stefan Roy Frederiksen, der er formand for Liberal Alliances Ungdom, efter at TV 2 tirsdag kunne fortælle, at den tidligere næstformand for ungdomsorganisationen Nicolai Oster stod bag videoen. 

Oster benægtede i første omgang, men erkendte sent tirsdag aften alligevel at stå bag videoen, og i den forbindelse har han også meldt sig ud af Liberal Alliances Ungdom, fortæller Stefan Roy Frederiksen, der ikke har hørt om sagen før TV 2 omtalte den.

- Jeg har været bekendt med, at han opholdt sig i Schweiz. Jeg har ikke været bekendt med nogen ophold i Danmark i det seneste lange stykke tid. Og på intet tidspunkt har vi vidst, at Nicolai Oster havde noget at gøre med den hjemmeside, siger Stefan Roy Frederiksen.

- Folk er frustrerede over poltiiet

Men du har vel været klar over, at han tidligere har optaget videoer, hvor han udstiller politiets ageren?

- Ja, vi er udmærket godt klar over, at Oster tidligere har lavet videoer, som også har været offentliggjort. Det var inden for skiven. Jeg har selv på egen krop oplevet politiets brutalitet. Men den her opførsel og den måde at hænge politifolk ud på, den er usmagelig, og den vil vi på ingen måde have noget at gøre med.

Nicolai Osters stærkt kritiske holdning til politiet nyder opbakning blandt brede kredse i Liberal Alliance. Hvordan forholder du dig til det?

- Mange af de folk, der filmer politiet, har allerede mistet tilliden til politiet. Mange gør det i ren frustration. Der kører en krig mod narkotika, som er voldsomt krænkende for mange mennesker. Det er en konsekvens af det.

Skygger for kampen 

Så du bakker op om, at man optager politiet på video?

- Det er helt legitimt. Det burde ikke være noget, borgerne skulle. Det burde politiet selv gøre. I USA er der kameraer på betjentene, så der er bevismateriale i enhver situation. Vi går ind for, at politibetjente i Danmark også skal udstyres med kropskameraer. Så er der ingen uklarheder om, hvad der er sket. Men man skal ikke udstille politiet, siger Stefan Roy Frederiksen, der ærgrer sig over sagen.

Den skygger for kampen for legaliseringen af narkotika. En kamp, som op mod 100.000 danskere ifølge ungdomsformanden er engageret i. Og en kamp, der ifølge Stefan Roy Frederiksen også har givet flere medlemmer i den liberale bevægelse.

- Nicolai er flov

Hvad tænker du om, at Nicolai Oster løj, da han tirsdag benægtede at stå bag videoen?

 - Jeg ved, at han er utroligt flov over det her. Det må være en utrolig hård situation. Jeg har ikke yderligere kommentarer til, hvad han har gjort. Jeg er ked af det på hans vegne, men det er også en alvorlig fejltagelse at lyve foran så mange mennesker. Han må gå i nogle utrolig små sko i dag, siger Stefan Roy Frederiksen.

Han afviser at smide en partifælle ud af ungdomsorganisationen, hvis situationen gentager sig.

- Jeg vil ikke gå ind og ekskludere folk for at være dårlige mennesker, men jeg vil tage en grundig snak med dem om, hvad det er for en kamp, vi kæmper, siger han.

TV 2 har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Nicolai Oster, men det er ikke lykkedes. I en sms til DR Nyheder skriver han, at han fortryder.

- Det var langt over grænsen, jeg dummede mig. Jeg er ked af det, jeg har gjort mod betjenten og hendes nærmeste. Jeg undskylder oprigtigt til hende. Det var forkert. Jeg er flov, skriver han.

Liberal Alliance ønsker ikke at kommentere sagen med henvisning til, at partiet er gået på sommerferie.