Terror i Nice

Søren Pind: - Vi er i krig med en dødskult. Ikke islam

Bliver det til en krig mod islam, slutter den aldrig, lyder det fra justitsministeren efter terrorangrebet i Frankrig.

Vesten er ikke i krig med islam.

Det er budskabet fra justitsminister Søren Pind (V), der ligesom en lang række andre danske politikere har benyttet Facebook til at gøre sig tanker om det terrorangreb, der sent torsdag aften fandt sted i den franske by Nice. Her kørte en gerningsmand – formentlig en 31-årig fransk-tuneser – en lastbil direkte ind i en menneskemængde og dræbte mere end 80 personer. Det nyeste i en række af terrorangreb, der det seneste år har ramt blandt andet Frankrig og Belgien.

- Vi er i krig med en dødskult. Ikke islam. Bliver det til en krig mod islam, slutter den aldrig. Der er over 1 1/2 milliard muslimer i verden. Og samtidig vil det være en krig mod hundreder af millioner af uskyldige mennesker, slår Søren Pind fast i sit opslag.

- De mennesker, der i dag på min væg taler om enhver muslim som terrorist, har intet at gøre på min væg - og jeg har slettet dem. Jeg ved, at en sådan tilgang kun vil gøre tingene værre og skabe endnu større konflikt og flere tab af menneskeliv. Jeg ved også, at det er efterretningstjenestens synspunkt.

Justitsministeren slår samtidig fast, at de danske myndigheder er ”beredte”.

- Til alle kravene om "handling": de danske myndigheder er beredte og har været det gennem nogen tid. Der er handlet. Lad os i stedet for at råbe i mørket og splittes, samle os i sorgen over de døde og sårede og vise vores støtte til Frankrig.

DF’er: Islam har erklæret krig mod Europa

En noget anden udlægning har Dansk Folkepartis udviklingsordfører Claus Kvist Hansen. Han mener, modsat Søren Pind, netop at ”islam har erklæret krig mod Europa”.

- Islam har erklæret krig mod Europa, og den krig stopper ikke ved, at alverdens regeringer nægter at indse det, skriver han blandt andet:

Herunder kan du se en række af de andre reaktioner, der er kommet fra danske politikere: