Terror i Nice

Ikke flere bortforklaringer om, at terroren intet har med islam at gøre

BLOG: Peter Skaarup er træt af at høre forsikringen om, at terror intet har med islam at gøre.

Så skete det igen. De hårdt prøvede franskmænd måtte lægge ryg til endnu et kynisk og modbydeligt terrorangreb. Denne gang mod feststemte lokale og turister i Nice, som nød et flot fyrværkeri som afslutning på fejringen af Bastilledagen, den franske nationaldag, da en lastbil med en 31-årig mand af tunesisk afstamning bag rettet pløjede ind i menneskemængden på strandpromenaden med det mål at dræbe så mange uskyldige mænd, kvinder og børn som muligt. Forfærdeligt og chokerende. Men ikke længere overraskende.

Hvor er jeg dog træt af igen og igen at opleve forrykte islamister myrde løs i Allahs navn. Alt tyder indtil videre på, at der også denne gang er tale om islamistisk terror. Og hvor er jeg dog træt af den ceremonielle og meningsløse forsikring om, at det skam intet har med islam at gøre. Det passer jo ikke. Selvfølgelig har islamisme noget med islam at gøre. Det er lige så selvfølgeligt som at konstatere, at det naturligvis ikke er alle muslimer, der er terrorister. Det siger sig selv – og det er da heller ikke nogen, der mener. Jeg kender i hvert fald ikke nogen.

Terroristerne eksisterer ikke i et vakuum

Terrorbølgen, som rammer os i disse år, er et islamisk fænomen. Det er formørkede kræfter indenfor islam, - Islamisk Stat, Al Qaeda og hvad de nu ellers kalder sig - som har erklæret hellig krig, jihad, mod Vesten og mod mange af deres trosfæller i den muslimske del af verden, baseret på en mørk, fundamentalistisk tolkning af islam. Det nytter ikke noget at blive ved med at lade som om, det ikke er tilfældet. De forstyrrede terrorister eksisterer ikke i et vakuum.

Jeg savner virkelig, at fredelige kræfter blandt muslimer her i landet og i andre lande rejser sig og klart siger stop.

Og så er det jo vigtigt igen-igen at understrege, at vi alle sammen skal blive ved med at leve vores liv, som vi plejer. Vi skal blive ved med at rejse, handle, gå på restaurant og til koncert, og alt det andet, som vi plejer at gøre. Terroren har til formål at skabe frygt og få os til at ændre adfærd. Terroristerne vinder, hvis vi dukker nakken. Det må aldrig ske.