Medie: Mads Holger er død

Forfatteren og debattøren Mads Holger er død, skriver Politiken. Han blev 38 år gammel.

Den 38-årige radiovært, debattør, forfatter og tidligere folketingskandidat Mads Holger er død, skriver Politiken

Han opstillede for De Konservative ved folketingsvalget i 2015, men forlod partiet, som han senere beskrev som værende "lidt i en febervildelse". Dagen efter valget indstillede Det Konservative Folkepartis forretningsudvalg, at Mads Holger blev ekskluderet fra partiet på grund af partiskadelig virksomhed. 

- Jeg synes, der er et element af manglende intellektuel kapacitet i partiet. Der er mange ideologiske, intellektuelle konservative, som man sagtens med fordel kunne kanalisere meget længere ind i partiet, men som ikke er i partiet endnu. Og hvis de er, så er de i hvert fald ikke nogle ressourcer, man gør ret stor brug af, sagde han til Politiken i juni sidste år. 

Mads Holger, der også bar det borgerlige efternavn Norgaard Madsen, blev født på Nørrebro i 1977 som søn af en skotsk kunstmaler. Han studerede først filosofi, men skiftede til teologi, hvor han fik en bachelorgrad.

Som skribent begyndte han som redaktør af lokalavisen Rendestenen, der handler om Pisserenden i Københavns Indre By. 

Markant blogger og debattør

Siden udgav han livsstilsmagasinet Ping, der blev sendt til den eksklusive natklub Nasas medlemmer - og han var siden sine teenageår en karismatisk figur i det københavnske natte- og kulturliv. 

Som forfatter debuterede han som forfatter med romanen "Alle går rundt og forelsker sig" og udgav i 2008 endnu en bog sammen med ekskonen Paula Larrain med titlen "Uden for citat". Det blev til yderligere to bøger fra hans hånd, "Bladguld" fra 2012 og "Vorherre bevares" i 2015. Flere af bøgerne havde selvbiografiske elementer.

I 2011 tiltrådte Mads Holger som radiovært på programmet "Skriftestolen" på Radio24syv. Samtidig skrev han den meget læste blog "Den sidste romantiker" hos Berlingske og bidrog flittigt til den offentlige og intellektuelle debat. 

Mads Holger var fraskilt fra tv-værten Paula Larrain og efterlader sig en kæreste. Han havde ingen børn. 

Ifølge Politiken blev Mads Holger fundet død i familiens sommerhus.

Fyns Politi bekræfter over for TV 2, at man fik en anmeldelse klokken 15.55 om at han var fundet død - og oplyser desuden, at der ikke er noget, der tyder på, at der er sket en forbrydelse.