Politik

Mange konvertitter føler sig chikaneret på asylcentre

Ifølge rundspørge er det ikke altid let at være konverteret til kristendom, hvis man bor på et asylcenter. Camilla Rønde / Scanpix Denmark

En stor del af de asylansøgere, der er konverteret fra primært islam til kristendom, bliver chikaneret på asylcentrene.

Chikanen er afdækket i en rundspørge blandt præster, der har stor kontakt med konvertitterne, skriver Kristeligt Dagblad. Rundspørgen er sendt til 41 præster, hvoraf 14 har svaret.

Ifølge de 14 præster er det sammenlagt 103 ud af de 228 konvertitter, som de har kendskab til, som har følt sig chikaneret på grund af deres tro, mens de var på danske asylcentre. Det svarer til cirka 40 procent.

Politikere kræver handling

Rundspørgen får flere integrationsordførere på Christiansborg til at kræve et møde med integrationsminister Inger Støjberg (V). Det gælder blandt andet regeringens støttepartier Dansk Folkeparti og De Konservative.

- Jeg vil tage det op med integrationsministeren og spørge, om det ikke er tid til at lave en undersøgelse. Lad os få at vide, hvor stort problemet er, siger integrationsordfører Naser Khader (K) til Kristeligt Dagblad.

Også Liberal Alliance og SF vil drøfte problemet med ministeren og have det undersøgt.

- Fra politisk hold skal vi erkende, at der er et problem. Jeg mener, at vi skal igangsætte en større undersøgelse. Hvis der er et problem, må man se på, hvordan man løser det, siger SF's integrationsordfører, Jacob Mark.

Dansk Folkepartis integrationsordfører, Martin Henriksen, vil gå skridtet videre og straffe dem, der laver religiøs chikane.