Brexit

Britisk nej-konge: Danmark skal følge os ud af dødsdømt EU

Den Europæiske Union er død, og Danmark bør skynde sig at følge efter briterne og forlade EU, siger Nigel Farage til TV 2.

Europaparlamentet holdt i dag ekstraordinært møde om briternes nej til EU. Parlamentet skal formelt stemme om den aftale, som Storbritannien får, når de forlader Unionen.

Trods venlige miner før mødet, så gik bølgerne højt under debatten i salen. Særligt mellem EU-kommissionens formand Jean-Claude Juncker og en af de førende politikere i den britiske nej-kampagne, Nigel Farage fra uafhængighedspartiet, UKIP.

TV 2’s EU-korrespondent Lotte Mejlhede fik tidligere i dag denne kommentar fra Nigel Farrage:

- EU er død, færdig, slut. Det fungerer ikke. Vi i Storbritannien har bare æren af at være de første, der melder os ud. Danmark kan være de næste. Det kan blive Dexit. Det kan være Nederlandene næste gang. Nexit. Det kan være Sverige, så bliver det Sexit. Andre lande vil få afstemninger, og de vil afvise EU.

- Det afgørende er, at vi alle er endt i en politisk union uden at have stemt for den, siger Farrage til TV 2.

Hvad vil dit budskab være til de danske vælgere nu?

- Vi havde æren af at gå ud først. Følg os. Tag jeres uafhængighed og demokrati tilbage. Tag jeres fiskerifarvande, stolthed og selvrespekt tilbage. Lad os arbejde for et Europa, hvor vi arbejder og handler sammen og er venner og tæt på hinanden, lyder det fra Nigel Farrage.

Nigel Farage førte i torsdags an i den britiske nejkampagne op til folkeafstemningen, som endte med, at et flertal af de britiske vælgere stemte for at forlade EU.

- Det er sidste gang, du klapper her

Ukip-lederen deltog tirsdag i et hasteindkaldt møde i Europaparlamentet, hvor også EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker holdt tale.

- Hvorfor er du her?, spurgte kommissionsformanden henvendt til Nigel Farage, der som altid havde et britisk flag, Union Jack, stående på bordet foran sig.

- Du kæmper for exit. Det britiske folk stemte for exit. Jeg er overrasket over, at du er her, sagde Juncker.

Da Nigel Farage senere afbrød Junckers tale med klapsalver, da resultatet af den britiske folkeafstemning blev nævnt, sendte Juncker en reprimande i Ukip-lederens retning.

- Det er sidste gang, du klapper her, sagde han.

Da Nigel Farage selv fik ordet, fortalte han Europaparlamentet, at han havde fået det sidste ord, efter at Storbritannien trodsede EU-chefers advarsler og stemte for at afslutte forholdet til EU.

- Er det ikke morsomt? Da jeg kom her for 17 år siden og sagde, at jeg ønskede at føre en kampagne for at få Storbritannien til at forlade EU, så lo I alle sammen af mig. Men det er ikke jer, der ler nu, sagde Farage.