- Det her gør efteråret i dansk politik endnu mere sprængfarligt

Valgresultatet i Storbritannien skaber endnu en konflikt mellem regeringen og Dansk Folkeparti - i en tid hvor Løkke har brug for det modsatte.

Det opsigtsvækkende britiske valgresultat kommer til at få stor betydning for dansk politik den kommende tid.

Det slår Anders Langballe, politisk redaktør på TV 2, fast, efter at det nu står klart, at et flertal blandt de britiske vælgere har stemt for, at Storbritannien skal forlade EU-samarbejdet.

Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl har benyttet lejligheden til at understrege, at Dansk Folkeparti gerne ser en lignende folkeafstemning i Danmark, mens statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har afvist al snak om en dansk pendant til et brexit-valg.

- Her kommer Venstre og Dansk Folkeparti formentlig til at stå og råbe af hinanden henover sommeren, siger Anders Langballe og fortsætter:

- Det er et sprængfarligt indenrigspolitisk efterår man går i møde i Danmark, og det her har kun gjort dramaet i efteråret endnu mere voldsomt. Og hvor det lander, tør jeg ikke at byde på.

Løkke har brug for samling

Udover en debat om Danmarks forhold til EU, byder efteråret også på forhandlinger om en ny skattereform og på fremlæggelsen af den såkaldte 2025-plan, der skal udstikke rammerne for Danmarks økonomiske politik de kommende år.

- Jeg ved, at man i Venstre tænker det hele sammen. Den skatteaftale, der skal laves, og den økonomiske 2025-plan, der skal laves, bliver endnu vanskeligere efter et britisk nej, fordi det er endnu en kile, der bliver banket ind mellem Dansk Folkeparti og Venstre. Og det er lige præcis det, Løkke ikke har brug for. Han har brug for at få samling på sine venner. Men her er endnu et punkt, hvor afstanden bliver endnu større.

En meningsmåling, som Megafon gennemførte for TV 2 og Politiken tidligere på ugen, viser, at et flertallet af danskere ikke mener, at der er behov for en folkeafstemning om Danmarks EU-medlemsskab. 

Målingen viser samtidig, at et flertal af danskerne mener, at EU-samarbejdet er godt for Danmark: