Politik

Messerschmidt nægter at betale den sidste del af EU-regning

Dansk Folkeparti vil ikke betale 1,3 millioner tilbage for gyldent håndtryk. Det var ikke os, der lavede aftalen, lyder det.

Dansk Folkeparti afviser at betale den sidste del af EU-regningen i sagen om tilskud til politiske kampagner og et gyldent håndtryk på 1,3 millioner kroner til en medarbejder.

Det har partiet orienteret Europaparlamentets administration om.

Europaparlamentets præsidium har krævet i alt 2,9 millioner tilbagebetalt til EU. Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl har sagt, at partiet betaler i alt 1,6 millioner kroner tilbage, som ifølge præsidiet er brugt på politiske kampagner i Danmark i strid med reglerne. Det sker, selvom Dansk Folkeparti - og partiets medlem af Europa-Parlamentet Morten Messerschmidt er uenig i afgørelsen, som de mener er politisk motiveret.

Undersøgelse af andre partier

De sidste 1,3 millioner kroner, som EU kræver tilbagebetalt, er gået til et gyldne håndtryk til en medarbejder. Dem afviser Messerschmidt og Dansk Folkeparti at tilbagebetale, da pengene ifølge partiet er blevet administreret af alliancen Meld og fonden Feld selv og ikke direkte af Dansk Folkeparti.

Og den forklaring fastholder Dansk Folkeparti, efter at partiet har indhentet en vurdering fra en fransk advokat.

Ifølge DF har advokaten efter at have gennemgået "samtlige sagsakter" konkluderet, at ansvaret ligger hos den eller de personer, der indgik aftrædelsesaftalen.

- Vi har gjort hvad vi sagde. Betalt den del, der har med DF at gøre. Men afvist den anden del, som en uvildig advokatundersøgelse har vist, at DF ikke er ansvarlig for, skriver Morten Messerschmidt i et skriftligt citat til TV 2.

- Derudover igangsætter vi nu en undersøgelse af alle andre europæiske partier og fonde, så alle bliver gennemgået på samme måde.